ΚΟΣΜΟΣ

Δμιουργία ενός συνταξιούχου στη Σλοβακία

Ζωολογικός κήπος με λούτρινα ζώα

Έναν ζωολογικό κήπο διαφορετικό από τους άλλους —χωρίς κλουβιά, φύλακες και εισιτήριο για τους επισκέπτες— ίδρυσε ένας Σλοβάκος συνταξιούχος σε ένα δημόσιο κήπο της Μπρατισλάβα προς μεγάλη χαρά των μικρών παιδιών της γειτονιάς του.

Ζωολογικός κήπος με λούτρινα ζώα

Η ιδέα του «κήπου των λούτρινων» ήρθε στον 70χρονο Τίμπορ Μάρκο όταν αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα παλιά αρκουδάκια των παιδιών του, πριν από ενάμισι χρόνο. Την ίδια περίοδο, ένας φίλος του τού δώρισε πολλά λούτρινα ζωάκια.

«Μου είπε αν μπορώ να κάνω κάτι μ' αυτά. Τότε σκέφτηκα ότι τα παλιά παιχνίδια μπορούν να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά», εξήγησε ο πρώην οικοδόμος.

Σήμερα, ένας μικρός δημόσιος κήπος κοντά στο σπίτι του Μάρκο φιλοξενεί περισσότερα από 70 λούτρινα ζώα: ένα πελώριο λιοντάρι, έναν ελέφαντα, ένα φίδι, έναν δεινόσαυρο, πολλούς πιθήκους και αρκούδες.

«Τα πρώτα ζώα κλάπηκαν αλλά τώρα όλοι οι γείτονες μου φέρνουν τα παλιά παιχνίδια τους και η γυναίκα μου με βοηθάει στην τακτοποίηση», είπε ο 70χρονος.

Ο ζωολογικός κήπος λειτουργεί όλο το 24ωρο και αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχής. "Έρχομαι συχνά εδώ με την κόρη μου γιατί τις αρέσει να παίζει με τα ζώα", εξήγησε μια γυναίκα, η Μαρία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.