MEDIA

Η ΕΡΤ στο προσκήνιο

Τα διεθνή πρακτορεία για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν, από νωρίς το πρωί, την είδηση της επιχείρησης της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο.

Τα διεθνή πρακτορεία για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο

Η αγγλόφωνη ιστοσελίδα του Al Jazeera, συνεργάτης του οποίου στην Αθήνα ανέφερε αρχικά πως η αστυνομία δεν επέτρεπε σε κανέναν την είσοδο ή την έξοδο από το Ραδιομέγαρο. Το κανάλι επισημαίνει την παράλληλη εκπομπή προγράμματος από τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ και του «ενδιάμεσου δημόσιου καναλιού της ΔΤ από κοντινό στούντιο».

To Reuters αναφέρει ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν τα ξημερώματα έφοδο στο Ραδιομέγαρο και απομάκρυναν τους εργαζομένους που βρίσκονταν εντός. Το βρετανικό πρακτορείο ανέφερε ότι έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το κτίριο και προσήχθησαν τέσσερα άτομα.

Το Associated Press αναφέρει στο τηλεγράφημά του ότι απομακρύνθηκαν όσοι εργαζόμενοι παρέμεναν στο Ραδιομέγαρο, λέγοντας πως την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονταν εντός ελάχιστοι και δεν έχει αναφερθεί βία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει την είδηση της εκκένωσης των εγκαταστάσεων από την αστυνομία τα ξημερώματα και αναφέρει ότι έγιναν έρευνες σε κάθε δωμάτιο ενώ διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο απωθούνταν από τα ΜΑΤ.

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa δημοσίευσε από νωρίς το τηλεγράφημα για την «εκκένωση της υπό κατάληψης δημόσιας τηλεόρασης» στην Αθήνα. Το πρακτορείο αναφέρει ότι η αστυνομία ξεκίνησε την επιχείρηση τις πρώτες πρωινές ώρες στην ΕΡΤ, την οποία έχει κλείσει από τον Ιούνιο απολύοντας του 2.600 εργαζομένους.

Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου του BBC στην Αθήνα παρουσίασε ήδη από το πρωί την είδηση στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, λέγοντας πως η επέμβαση ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.