ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκφράζοντας το σεβασμό του στην κοιτίδα του πολιτισμού

Επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ζητά ο Στίβεν Φράι

«Μπορούμε να τους δείξουμε ότι παρά το γεγονός ότι η σφοδρή οικονομική κρίση που διανύουν δείχνει πως εκείνοι μας χρωστούν, εμείς δε θα είμαστε ποτέ μα ποτέ σε θέση να ξεπληρώσουμε στην Ελλάδα όλα όσα της οφείλουμε», δήλωσε ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός, συγγραφέας, δημοσιογράφος και κωμικός Stephen Fry συνηγορώντας υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ζητά ο Στίβεν Φράι

Ο ταλαντούχος φιλέλληνας καλλιτέχνης-που έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες φορές τη χώρα μας- κατά την ομιλία του στον οργανισμό Intelligen δείχνει το σεβασμό και την αγάπη του προς την κοιτίδα του πολιτισμού και τεκμηριώνει γιατί τα Μάρμαρα του Παρθενώνα οφείλουν να επιστραφούν από το Βρετανικό Μουσείο.

Να σημειωθεί, ότι και κατά το παρελθόν έχει προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις σημειώνοντας δε, ότι «χρειάζεται να γίνει δουλειά στο επίπεδο των κυβερνήσεων, των μουσείων και της κοινής γνώμης».

Την ίδια στιγμή, δήλωση ότι  «τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιβάλλεται να επιστραφούν στην Αθήνα από την στιγμή που λειτουργεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης» έκανε  ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας Μπάρι Οφάρελ, κηρύσσοντας την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου για την επιστροφή των Γλυπτών που ξεκίνησε στο Nicholson Museum του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Στην Αυστραλία σχεδόν όλοι όσοι έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί της χώρας από τη δεκαετία του '70 και μετά έχουν ταχθεί υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, όπως και πολιτειακοί πρωθυπουργοί, υπουργοί κι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.