ΚΟΣΜΟΣ

Με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης

Τουρκία: Επιτράπηκε στις βουλευτίνες να φορούν παντελόνι

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ήρε την απαγόρευση που ίσχυε μέχρι τώρα στον «ενδυματολογικό κώδικα» των βουλευτίνων, που τους επέβαλε να φορούν μόνο φούστα, δύο εβδομάδες μετά την απόφαση-σταθμό με την οποία επιτράπηκε να εμφανίζονται στα βουλευτικά έδρανα φορώντας την ισλαμική μαντίλα.

Τουρκία: Επιτράπηκε στις βουλευτίνες να φορούν παντελόνι

Η απόφαση που θα επιτρέψει σε όσες γυναίκες το επιθυμούν να φορούν και παντελόνι ψηφίστηκε ομόφωνα, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Τον περασμένο μήνα μια βουλευτίνα του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP), η Σαφάκ Παβέι, είχε επισημάνει για άλλη μία φορά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ίδια λόγω της απαγόρευσης. Η Παβέι, η οποία εξελέγη στις εκλογές του 2011, έχει προσθετικό πόδι, όμως το κοινοβούλιο είχε απορρίψει όλα τα προηγούμενα αιτήματά της να της επιτραπεί να φοράει παντελόνι γιατί ο κανονισμός του όριζε ότι οι γυναίκες οφείλουν να φορούν ταγέρ με φούστα.

Το κυβερνών συντηρητικό ισλαμιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε την άρση της απαγόρευσης και τα υπόλοιπα κόμματα, το CHP, το φιλοκουρδικό BDF και το εθνικιστικό MHP, συμφώνησαν.

Στα τέλη Οκτωβρίου η Εθνοσυνέλευση γνώρισε μια ιστορική στιγμή, όταν τέσσερις βουλευτίνες του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εμφανίστηκαν στα έδρανα φορώντας, για πρώτη φορά, την ισλαμική μαντίλα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.