ΕΛΛΑΔΑ

Αισιοδοξεί ότι τα μαθήματα θα αρχίσουν

Το εξάμηνο δε θα χαθεί διαβεβαιώνει ο Αρβανιτόπουλος

Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι το εξάμηνο δεν πρόκειται να χαθεί, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει χρήση της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων.

Το εξάμηνο δε θα χαθεί διαβεβαιώνει ο Αρβανιτόπουλος

«Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους και αυτή τη στιγμή, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών» τόνισε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον RealFm.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι «θα σωθεί το εξάμηνο, γιατί ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10 - 15 Οκτωβρίου. 'Άρα έχουν χαθεί 3 -4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν. Θα γίνει από την Πολιτεία για τα Πανεπιστήμια ό,τι πρέπει, για να μη χαθεί το εξάμηνο».

Ερωτηθείς εάν το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων, ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης του προβλήματος χωρίς να χρειαστεί η ενεργοποίηση αυτού του μέτρου.

«Εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορούν να παρεμποδιστεί η Ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.