ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμβλυνση διαφωνία με τρόϊκα για δημοσιονομικό κενό

«Όχι» σε οριζόντια μέτρα διαμήνυσε ο Βενιζέλος

Δέσμευση ότι δε θα λάβει η κυβέρνηση οριζόντια μέτρα έδωσε -κατά τη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους- ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου διευθετήθηκαν στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι αυριανές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Όχι» σε οριζόντια μέτρα διαμήνυσε ο Βενιζέλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανακοίνωσε τη νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, ενώ ανέφερε ότι ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις δεν θα θιγούν άμεσα.

Ακόμα συζητήθηκε διεξοδικά και το θέμα του ειδικού φόρου ακινήτων, για τον οποίο, όπως επισήμανε, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και υπάρχει σύγκλιση και ικανοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων, για να προσθέσει ότι και η σχετική συζήτηση στη Βουλή θα αναδείξει την πραγματικότητα των ρυθμίσεων, διότι, όπως συμπλήρωσε, έχουν γραφτεί και πράγματα ανακριβή.

Υπογράμμισε επίσης ότι εξετάστηκε διεξοδικά το πακέτο των μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς επίσης και εκείνο του υπουργείου Εργασίας, για το οποίο τόνισε ότι αφορά σε διαρθρωτικά μέτρα διαφάνειας και είσπραξης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δει και άλλα διαρθρωτικά μέτρα «που είναι μέτρα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της οικονομίας», τα οποία είναι επωφελή για την κοινωνία γιατί είναι μέτρα που οδηγούν στη μείωση των τιμών.

Ερωτηθείς αν υπάρχει συμφωνία μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης για το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «η απόσταση γεφυρώνεται» και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναγνωριστει η τεράστια επιτυχία της Ελλάδας. Εκτός από το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2014 υπάρχει και το έλλειμμα το οποίο θα κινηθεί κάτω απ” το όριο της επιτήρησης με όρους δημοσιονομικούς, δηλαδή κάτω απ” το 3%».

Τέλος, σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην αμυντική βιομηχανία, τόνισε ότι ισχύει το πλαίσιο που έχει πει η κυβέρνηση, δηλαδή η πρόταση που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην κ. Γεννηματά και το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.