ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι

Ανθρωπιστική βοήθεια χρειάζεται το 40% του πληθυσμού της Συρίας

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Συρία, δηλαδή περίπου το 40% του πληθυσμού της, έχει ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη χώρα τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Ανθρωπιστική βοήθεια χρειάζεται το 40% του πληθυσμού της Συρίας

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία εξακολουθεί να επιδεινώνεται γρήγορα και αμείλικτα», δήλωσε η Βάλερι Έιμος, επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, ενημερώνοντας σχετικά το Συμβούλιο Ασφαλείας, σύμφωνα με την εκπρόσωπό της Αμάντα Πιτ.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας έχει ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία έχει πλέον αυξηθεί στα 9,3 εκατομμύρια», σημείωσε η Πιτ αναφερόμενη στις δηλώσεις της Έιμος στο 15μελές συμβούλιο. «Από αυτούς τα 6,5 εκατομμύρια βρίσκονται εκτοπισμένοι μέσα στη χώρα», πρόσθεσε. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για τον Σεπτέμβριο ήταν 6,8 εκατομμύρια και 4,25 εκατομμύρια.

Ο πληθυσμός της Συρίας είναι περίπου 23 εκατομμύρια.

«Η Έιμος εξακολουθεί να πιέζει το Συμβούλιο να βοηθήσει και να ασκήσει την επιρροή του σε αυτές τις πλευρές που μπορούν να διασφαλίσουν την προστασία των πολιτών και των πολιτικών εγκαταστάσεων, την ασφαλή πρόσβαση ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού, την ασφαλή και ανεμπόδιστη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και να διευκολύνουν την επέκταση ζωτικής σημασίας επιχειρήσεων αρωγής», σημείωσε η Πιτ.

Η έκκληση της Έιμος στο Συμβούλιο Ασφαλείας έγινε αφού η κυβέρνηση της Συρίας δεσμεύθηκε σήμερα να διασφαλίσει την παροχή εμβολίων και ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη χώρα, μετά το ξέσπασμα μιας επιδημίας πολιομυελίτιδας στα βορειοανατολικά και τις προειδοποιήσεις για περιπτώσεις υποσιτισμού σε πολιορκημένες περιοχές.

Είκοσι δύο παιδιά στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στα σύνορα με το Ιράκ, έμειναν παράλυτα τον προηγούμενο μήνα. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε δέκα από αυτά, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ασθένεια μπορεί να διαδοθεί πολύ γρήγορα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.