ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή τη συμφωνία ΕΕ-Καναδά

Βουλευτικές ανησυχίες για τη φέτα

Σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τη συμφωνία για ζώνη ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Καναδά και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει για την προστασία της ελληνικής φέτας, έχουν περίπου 100 βουλευτές από διαφορετικούς κομματικούς χώρους.

Βουλευτικές ανησυχίες για τη φέτα

Σύμφωνα με τους βουλευτές η συμφωνία ΕΕ-Καναδά ανοίγει την κερκόπορτα για είσοδο από το παράθυρο ξένων χωρών που επιθυμούν επί χρόνια να αλώσουν την αυθεντικότητα της ελληνικής φέτας.

Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπογράφουν μάλιστα τις ενστάσεις τους.

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα παραχώρησαν την Πέμπτη ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Επιτροπής Γάλακτος και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Μανώλης Ανυφαντάκης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης και ο ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Πάρης Μουτσινάς.

Το brand name της φέτας, ανέφεραν, έλκει κάθε είδους συμφέροντα που εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν διαφήμιση για το προϊόν. Σήμερα, σημείωσαν, επιχειρείται με τη φέτα καναδικού τύπου ή καναδικού στιλ να γίνει ό,τι συνέβη και με το γιαούρτι ελληνικού τύπου.

«Δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως επιτυχία τη συμφωνία για τη φέτα», ανέφερε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης. Υποστήριξε, επίσης, ότι σε μελέτη που είχε γίνει και παλαιότερα εντός Ν.Δ., μέσα στα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, λόγω της έντονης εξωστρέφειας της φέτας.

Η Άντζελα Γκερέκου, χαρακτήρισε ακομμάτιστη τη συνέντευξη Τύπου και απέφυγε να πάρει θέση κατά του Θ.Τσαυτάρη. Η κ. Γκερέκου, ζήτησε να ξανακοιτάξουμε τη συμφωνία, αφού δεν είναι οριστική, προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.