ΕΛΛΑΔΑ

Εξετάζεται αν πρόκειται για τον αγνοούμενο της Ρόδου

Βρέθηκε πτώμα άνδρα στα παράλια της Τουρκίας

Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας σε Ρόδο, Ψέριμο και Κάλυμνο.

Βρέθηκε πτώμα άνδρα στα παράλια της Τουρκίας

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του 53χρονου καθηγητή αγγλικών, που παρασύρθηκε κατά τη θεομηνία της Ρόδου παραμένουν άκαρπες, το παραμορφωμένο πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε από Τούρκο ψαρά στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Σύμη.

Οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές και τώρα εξετάζουν όλα τα στοιχεία για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον άτυχο εκπαιδευτικό.

Στο μεταξύ, τα προβλήματα συνεχίζονται στη Ρόδο από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε εκ νέου χθες το νησί. Πλημμύρες σημειώθηκαν σε σπίτια, δρόμους και υπόγεια ξενοδοχείων και καταστημάτων κυρίως στις περιοχές στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου και Φαληράκι. Η Πυροσβεστική δέχθηκε 50 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ έσπευσαν και για βοήθεια οδηγών που τα οχήματα τους ακινητοποιήθηκαν.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ μέχρι τα ξημερώματα η πυροσβεστική επιχειρούσε απάντληση υδάτων από τα σπίτια και τα καταστήματα.

Επιπλέον, από κεραυνό ξέσπασε πυρκαγιά στο φυτώριο Κοσκινού. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έσπευσαν για την κατάσβεση.

Το μεσημέρι η κηδείες 

Στις 13:00  το μεσημέρι, αναμένεται να τελεστεί η κηδεία του ζευγαριού που έχασε τη ζωή του από τις πλημμύρες στη Ρόδο. Εχθές, Δευτέρα, τελέστηκε στα Ψαχνά Ευβοίας η κηδεία της 27χρονης δασκάλας.

Στη Ρόδο  ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης

Στη Ρόδο θα βρίσκεται σήμερα υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Στη συνέχεια, θα μεταβεί με super puma στην Ψέριμο, που έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αργότερα θα επιστρέψει στη Ρόδο, όπου θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής της διοίκησης του νησιού.

Έκτακτη επιχορήγηση

Το ποσό των 150.000 ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση, χορήγησε το υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την άμεση κάλυψη των πρώτων δαπανών μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο.

Το ποσό θα διατεθεί για την πληρωμή των συνεργείων εργατών που προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους και να κάνουν προσωρινές παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση σε σπίτια και επιχειρήσεις. Διατίθεται επίσης για την προμήθεια καυσίμων και ανταλλακτικών στις υδροφόρες, στα σκαπτικά μηχανήματα και σε όλα τα άλλα οχήματα που χρησιμοποιούνται.

Από αυτό το ποσό επιπλέον θα καλυφθούν και οι δαπάνες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και η κάλυψη του κόστους των σκαπτικών μηχανημάτων που έχουν επιστρατευθεί.

Βιβλική καταστροφή και σε Ψέριμο - Κάλυμνο

Εντωμεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται το νησί της Ψερίμου, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν λόγω του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας. Τεράστιες ζημιές έχουν σημειωθεί από τις πλημμύρες και στην Κάλυμνο.

Οι 30 οικογένειες που διαμένουν στην Ψέριμο έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί τους πλημμύρισε σπίτια και δρόμους, προκάλεσε ζημιές, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν από τα ορμητικά νερά δεκάδες μηχανάκια και τρία αυτοκίνητα.

Στο νησί έφθασαν σήμερα το πρωί, διά θαλάσσης, δυνάμεις της πυροσβεστικής και υπηρεσιών που θα καταγράψουν τις ζημιές.

Καταστροφές από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και στην Κάλυμνο. Στον Αγιο Αντώνιο Καλύμνου πλημμύρισαν σπίτια και γέμισαν λάσπες, παρασύρθηκαν μηχανάκια, ενώ η Πόθια μετατράπηκε σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα. Είναι χαρακτηριστικό πως στα βουνά της Καλύμνου δημιουργήθηκαν καταρράκτες και ορμητικοί χείμαρροι από την καταρρακτώδη βροχή.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.