ΕΛΛΑΔΑ

Και τα μυαλά στα κάγκελα

Δέκα συλλήψεις οπαδών σε αγώνες Γ' Εθνικής

Δέκα άτομα, οπαδούς ομάδων, συνέλαβε η αστυνομία χθες για τα επεισόδια που προκάλεσαν πριν την έναρξη των ποδοσφαιρικών συναντήσεων στον Βύρωνα και στου Ζωγράφου.

Δέκα συλλήψεις οπαδών σε αγώνες Γ' Εθνικής

Στον Βύρωνα, συνελήφθησαν εννέα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, της αντίστασης, της απείθειας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της έκρηξης, του εμπρησμού, για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες, και παράβαση των νόμων «περί όπλων», «περί εξωσχολικού αθλητισμού» καθώς και «καταπολέμησης της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Σύμφωνα με την αστυνομία, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Ιωνικού και της Δόξας Βύρωνα στο στάδιο του Βύρωνα, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας περίμεναν, κρυμμένοι σε δασική έκταση, λίγο πριν την έξοδο Καισαριανή- Πανεπιστημιούπολη, τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας, που κινούνταν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στη Λεωφόρο Κατεχάκη, με κατεύθυνση το γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα.

Κατά τη διέλευση των οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας από το προαναφερόμενο σημείο, οι οπαδοί, που περίμεναν κρυμμένοι, τους επιτέθηκαν και ακολούθησε συμπλοκή με εκατέρωθεν ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων, πετρών και άλλων αντικειμένων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που εκτοξεύθηκε, εξερράγη σε αυτοκίνητο, με οδηγό 49χρονη και συνεπιβάτη την ανήλικη κόρη της, το οποίο ήταν σταματημένο μπροστά στο φανάρι. Η οδηγός εγκατέλειψε μαζί με την κόρη της το όχημα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

Λίγη ώρα αργότερα, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας έξω από το στάδιο Βύρωνα, που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα μακριά από το αρχικό σημείο των επεισοδίων, προχώρησαν πάλι σε επιθέσεις με πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες συνέλαβαν τέσσερις από αυτούς.

Από τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α., ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε υπηρεσιακά δίκυκλα της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α.

Μολότοφ στου Ζωγράφου  

Στου Ζωγράφου συνελήφθη ένας 19χρονος πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα Γ' Εθνικής, που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου, καθώς εκτόξευσε προς την κερκίδα με τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας μία βόμβα μολότοφ που εξερράγη σε ελάχιστη απόσταση από τους φιλάθλους και τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.