ΚΟΣΜΟΣ

Θλίψη

Δεκάχρονο παιδί σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι

Παράπλευρη τραγωδία σε μία χώρα που ματώνει καθημερινά.

Δεκάχρονο παιδί σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι

Ένα δεκάχρονο αγόρι σκοτώθηκε από σφαίρα σήμερα στην πόλη Σουέζ την ώρα που περπατούσε κοντά σε σημείο όπου είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Περίπου 500 οπαδοί του Μόρσι είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική συνοικία Άουελ ελ Σούρ του Σουέζ και φώναζαν συνθήματα κατά του στρατού και της αστυνομίας.

Συγκρούσεις ξέσπασαν με αντιπάλους του Μόρσι, με τις δύο πλευρές να πετούν η μία στην άλλη πέτρες, ενώ σημειώθηκε και ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να σταματήσει τα επεισόδια.

Το παιδί, που ονομάζεται Σάμιρ ελ Γκάμαλ, χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όπως δήλωσαν πηγές, την ώρα που περπατούσε μαζί με τη μητέρα του κοντά στο σημείο των επεισοδίων. Η μητέρα του δεν τραυματίστηκε, όμως το αγόρι πέθανε επί τόπου.

Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην οποία ανήκει ο Μόρσι, κατηγόρησαν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι έκαναν χρήση πραγματικών σφαιρών για να σταματήσουν τα επεισόδια, σύμφωνα κατοίκους του Σουέζ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από τους αντιπάλους των διαδηλωτών και όχι από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η οικογένεια του παιδιού, από την πλευρά της, επέρριψε στη Μουσουλμανική Αδελφότητα την ευθύνη για τον θάνατο του 10χρονου αγοριού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Εν τω μεταξύ, συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε πολλές συνοικίες του Καΐρου, κυρίως στο Νασρ Σίτι, όπου οπαδοί του Μόρσι προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία Ράμπαα αλ Ανταουίγια, όπου βρισκόταν ο κεντρικός καταυλισμός των οπαδών του Μόρσι τον οποίο διέλυσε η αστυνομία στις 14 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.