ΕΛΛΑΔΑ

Προβλέπονται και «ποινές» για τους...«απείθαρχους»

Κανόνες συμπεριφοράς θεσπίζει η Βουλή

Οδηγίες προς…« ναυτιλλόμενους» του Κοινοβουλίου, που περιλαμβάνει κανόνες σωστής συμπεριφοράς εντός κι εκτός της αίθουσας δρομολογεί το προεδρείο της Βουλής με επικεφαλής της υπό σύσταση αρμόδιας Επιτροπής Δεοντολογίας το Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Κανόνες συμπεριφοράς θεσπίζει η Βουλή

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή, τόσο η βίαιη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής, όσο και ενέργειες που δε συνάδουν με την πολιτική κουλτούρα κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως η χυδαία συμπεριφορά βουλευτών στα τηλεοπτικά πάνελ ή η έκφραση συμπαράστασης σε διαμαρτυρόμενους που υιοθετούν ακραίες μορφές.

Πέραν όμως των παραπάνω στους επιμέρους στόχος του προεδρείου είναι να θέσει για πρώτη φορά κανόνες για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, είτε μικρής με την μορφή δώρων είτε μεγαλύτερης με την μορφή μίζας.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσταση του εθνικού Συντονιστή κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε –κατά τα πρότυπα ευρωπαϊκών κοινοβουλίων- , ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα έλθει σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Αν και εκτιμάται ότι η εν λόγω επιτροπή θα αρκεστεί σε επιπλήξεις, δε θα λείψουν και οι «καμπάνες» για όσους προβούν σε ακραίες ενέργειες , όπως ο αποκλεισμός από την Ολομέλεια της Βουλής ή η αναστολή καταβολής της βουλευτικής αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.