ΚΟΣΜΟΣ

Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα

Πέθαναν από δίψα 92 μετανάστες στην έρημο

Τα θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά πέθαναν από τη δίψα, αφού τα δυο οχήματα στα οποία επέβαιναν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Αλγερία, χάλασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

Πέθαναν από δίψα 92 μετανάστες στην έρημο

Η κυβέρνηση του Νίγηρα κήρυξε από σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος στην χώρα μετά τον θάνατο 92 μεταναστών, κυρίως γυναικών και παιδιών, οι οποίοι πέθαναν από την δίψα στην έρημο του Νίγηρα.

Η κυβέρνηση, η οποία δήλωσε "βαθύτατα συγκλονισμένη" από το δράμα αυτό που στοίχισε την ζωή σε 52 παιδιά, 33 γυναίκες και 7 άνδρες —ήταν όλοι πολίτες του Νίγηρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Αλγερία— στις αρχές του Οκτωβρίου, εξέφρασε "τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων" και κάλεσε "τον πληθυσμό να προσευχηθεί στη μνήμη των νεκρών".

Οι σημαίες κυμάτιζαν σήμερα μεσίστιες σε όλην την χώρα, και κυρίως στα δημόσια κτίρια, στη μνήμη των θυμάτων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Στην έρημο, από τη δίψα δεν γλιτώνει κανείς. Οι πιο γεροί μπορεί να κρατήσουν τρεις με τέσσερις ημέρες, αλλά εν γένει σε 24 με 48 ώρες ξεκινάει μια διαδικασία γρήγορου θανάτου», είπε  δήμαρχος του Αγκαντέζ, Ρίσα Φέλτου.

Μόνον 21 άνθρωποι από τους συνολικά 113 που είχαν ξεκινήσει το τραγικό αυτό ταξίδι με προορισμό την Αλγερία επέζησαν, σύμφωνα με πηγή της ασφάλειας της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.