ΚΟΣΜΟΣ

Από το συνέδριο του SPD

Πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό πρότεινε ο Μάρτιν Σουλτς

«Η μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική οδήγησε τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε ύφεση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Λειψία.

Πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό πρότεινε ο Μάρτιν Σουλτς

Ο Σουλτς αναφέρθηκε στο σοσιαλδημοκρατικό όραμα για την Ευρώπη και έλαβε το συντριπτικό 97,9% των ψήφων ως υποψήφιος του SPD για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Σουλτς τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής πανευρωπαϊκού κατώτατου μισθού, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να επιβληθεί φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. «Δεν γίνεται να πληρώνουν πάντα οι φορολογούμενοι», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη.

Δήλωσε μάλιστα σοκαρισμένος από την ερώτηση που του απηύθυνε νεαρή γυναίκα στο Στρασβούργο: «Πώς γίνεται να είστε υποψήφιος για ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ είστε Γερμανός;».

«Αυτή ήταν η ομιλία του επόμενου προέδρου της Κομισιόν», δήλωσε ενθουσιωδώς ο πρωθυπουργός του Σλέσβιγκ Χόλσταϊν Τόρστεν Άλμπιγκ. Ως εκείνη την στιγμή στην αίθουσα ήταν φανερή η απογοήτευση των μελών του κόμματος από τις πενιχρές επιδόσεις των κορυφαίων στελεχών στις εσωκομματικές εκλογές.

Η Άντρεα Νάλες επανεξελέγη γενική γραμματέας με ποσοστό 69,9%, έναντι 73,2% που είχε λάβει το 2011.

Αντίστοιχα, χαμηλά θεωρήθηκαν τα ποσοστά με τα οποία επανεξελέγησαν και οι πέντε αντιπρόεδροι του κόμματος, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Χανελόρε Κραφτ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.