AUTO - MOTO

Μετά τα 25.000 χλμ.

Πότε παθαίνουν βλάβη τα Ι.Χ. μας;

Eπιβεβαιώνεται και στατιστικά. Οι πρώτες βλάβες εμφανίζονται συχνότερα, όταν συμπληρώσει ένα καινούριο αυτοκίνητο 25.000 χλμ. και λήγει η υποχρεωτική διετής εργοστασιακή εγγύηση.

Πότε παθαίνουν βλάβη τα Ι.Χ. μας;

Τα αυτοκίνητά μας γίνονται επιρρεπή σε βλάβες από τις 25.000 χλμ. και πάνω. Αυτό προκύπτει από την ετήσια αξιολόγηση της ασφαλιστικής εταιρείας Car Garantie, η οποία ειδικεύεται στην παροχή εγγυήσεων σε αυτοκίνητα. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, εξέτασαν οι ειδικοί της εταιρείας τα στοιχεία από 569.137 εγγυήσεις σε μεταχειρισμένα οχήματα και από 326.806 επεκτάσεις εγγύησης σε καινούρια μοντέλα.

Πάνω από 60% των βλαβών σημειώνεται, αφού συμπληρώσει ένα καινούριο αυτοκίνητο τις 25.000 χλμ. Αν υπολογίσουμε, ότι ο μέσος οδηγός διανύει περίπου 12.000 έως 13.000 χλμ. σε ετήσια βάση, τότε διαπιστώνουμε ότι μετά τη διετία αυξάνει θεαματικά η πιθανότητα να χρειαστεί ένα καινούριο αυτοκίνητο κάποια δαπανηρή επισκευή σε συνεργείο.

Συμπτωματικά ή όχι, τα δύο χρόνια αντιστοιχούν στην υποχρεωτική εργοστασιακή εγγύηση, όπως προβλέπεται για τα καινούρια αυτοκίνητα από την ΕΕ. Γιαυτό και είναι σαφώς πιο κατοχυρωμένοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων με εγγυήσεις μεγαλύτερες των δύο ετών είτε πρόκειται για εργοστασιακές είτε για επεκτάσεις που παρέχονται από τους αντιπροσώπους.

Σύμφωνα με την Car Garantie, οι πιο ακριβές επισκευές αφορούν σε βλάβες στα μηχανικά μέρη του κινητήρα, οι οποίες κατέχουν ένα ποσοστό 8,9% στα καινούρια αυτοκίνητα και 8,8% στα μεταχειρισμένα. Οι πιο συνηθισμένες βλάβες εμφανίζονται ωστόσο στα ηλεκτρονικά συστήματα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και κατέχουν ένα μερίδιο της τάξης του 20,6%. Λογικό βέβαια, καθώς τα μοντέρνα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με συνεχώς περισσότερα τέτοια συστήματα.

Στα καινούρια αυτοκίνητα η πιο συνηθισμένη πηγή βλάβης εντοπίζεται στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου με 18,4% και ακολουθούν με 17,2% τα ηλεκτρικά συστήματα.

Από το autoreport.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.