ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλούν με καταψήφιση

Στα όρια οι διαπραγματεύσεις Στουρνάρα ... ΠΑΣΟΚ

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται η «διαπραγμάτευση» του Γιάννη Στουρνάρα με το ...ΠΑΣΟΚ.

Στα όρια οι διαπραγματεύσεις Στουρνάρα ... ΠΑΣΟΚ

Η συνάντηση που είχαν μαζί του χθες βουλευτές και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη κατέληξε σε ναυάγιο και τώρα το θέμα δείχνει να ...μετατίθεται στους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Λίγο μετά την απόλυτη διάσταση απόψεων που προέκυψε από το ραντεβού των «πράσινων» στελεχών με τον Γιάννη Στουρνάρα, στον πυρήνα της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, συνεκλήθη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για το θέμα. Έτσι, αναμένεται τώρα να θέσει ο ίδιος πια το θέμα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην επόμενη συνάντησή τους.

Λίγο μετά την συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών άλλωστε, «πράσινα» στελέχη δήλωναν κατηγορηματικά ότι «αν φέρει το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι, δεν το ψηφίζουμε», πράγμα που προέκυπτε και από την τελευταία διευρυμένη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, αλλά και που εφόσον συμβεί, θα προκαλέσει άνευ προηγουμένου κυβερνητική κρίση, αρκετή κατά πολλούς για να σημάνει την ίδια την πτώση της κυβέρνησης. Τα ίδια στελέχη πάντως, δήλωναν την αισιοδοξία τους ότι δεν θα το φέρει στη Βουλή χωρίς αλλαγές...

Η διαφωνία άλλωστε, με τον Γιάννη Στουρνάρα χθες, υπήρξε κάθετη και η στάση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ αδιάλλακτη. Ειδικότερα, ήταν ο πυρήνας της «πράσινης» πρότασης, που έκανε λόγο για φορολόγηση επί του συνόλου της περιουσίας του πολίτη, με αφορολόγητο όριο και προοδευτική κλίματα, που βρήκε τοίχο στην άρνηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος και επέμεινε μέχρι τέλους ότι κάτι τέτοιο «δεν βγαίνει». Ακόμα ακόμα και τις μικρού δημοσιονομικού κόστους ρυθμίσεις που ζητήθηκαν από τον υπουργό για μειωμένους συντελεστές σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ακίνητα που χρησιμοποιούνται για παραγωγική δραστηριότητα ή άλλα που «δεσμεύονται» ως προς την αξιοποίησή τους από την ύπαρξη αρχαιοτήτων, τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως natura ή οτιδήποτε άλλο, ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε παρά να τα ...μελετήσει.

Κατόπιν τούτων, και δεδομένου ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν προτίθεται να φέρει νέα εναλλακτική πρόταση, το θέμα πηγαίνει προς λύση στους ...αρχηγούς.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.