ΕΛΛΑΔΑ

Έρανος από την ομογένεια στις ΗΠΑ

Συγκλονίζει η φωτογραφία της Μυρτούς από την Πάρο

Συγκινεί η πρώτη φωτογραφία της 16χρονης Μυρτώς μέσα από το νοσοκομείο της Βοστόνης όπου συνεχίζει την αποθεραπεία της μετά τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχτεί το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.

Συγκλονίζει η φωτογραφία της Μυρτούς από την Πάρο

Η ιστορία της μικρής Μυρτούς Παπαδομιχελάκη είχε συγκλονίσει την Ελλάδα. Στις 22 Ιουλίου του 2012 το άτυχο κορίτσι δέχτηκε επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου. Το κορίτσι κατάφερε να επιζήσει παρά τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη και πλέον ελπίζει στη βελτίωση της υγείας μέσα σε νοσοκομείο της Βοστόνης.

Η ιστορία της «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα You Caring.com, όπου οι «Φίλοι της Μυρτώς» έχουν δημιουργήσει σελίδα με στόχο  τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα βοηθήσει την Μυρτώ για τη διατροφή και την επικοινωνία. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 3.822 δολάρια ενώ απαιτούνται 25.000$, δηλαδή περίπου 18.600€.

Όταν τον περασμένο Ιούνιο η Μυρτώ έφτασε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία στη Βοστόνη, η περίπτωσή της έγινε ευρέως γνωστή στην ομογένεια. Και ήταν κορίτσια 14 έως 20 ετών που κινητοποιήθηκαν πρώτα.

Ήταν εκείνες που επισκέφθηκαν τη Μυρτώ στο νοσοκομείο όπως λέει στην εφημερίδα Espresso η Μαρία Σπυριδοπούλου, μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Η Μυρτώ πριν από την επίθεση - ΠΗΓΗ: Facebook/friendsofmirto1

H Μυρτώ πριν την επίθεση

Η σελίδα όπου γίνεται ο έρανος για τη Μυρτώ

Η σελίδα που γίνεται έρανος για τη Μυρτώ

Επίσης, οι «Φίλοι της Μυρτώς» δημιούργησαν γι' αυτήν την ιστοσελίδα You Caring. com (http://www.youcaring.com/medical-fundraiser/friends-of-mirto/104407), όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά, με δικαιούχο την ίδια την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη. Ακόμη έβαλαν σε λειτουργία σελίδα στο facebook με το όνομα Friends of Mirto.

Η ανακοίνωση έναρξης της σελίδας είναι η εξής:

Οι «Φίλοι της Μυρτώς» είναι μια ομάδα νέων που δημιουργήθηκε όταν τα μέλη της γνώρισαν τη 16χρονη Μυρτώ και την προσωπική της τραγωδία. Στις 22 Ιουλίου του 2012, γύρω στις 7:15 το απόγευμα, αλλοδαπός που δούλευε παράνομα στην Ελλάδα, επιτέθηκε στη Μυρτώ ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πάρο. Δέχτηκε την επίθεση καθώς περπατούσε στην παραλία. Κακοποιήθηκε, δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα και αφέθηκε για νεκρή στον τόπο της επίθεσης. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η Μυρτώ υπέστη κακώσεις στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική της στήλη.

Δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει, ενώ σιτίζεται με σωλήνα. Η ζωή της άλλαξε για πάντα. Η Μυρτώ υπόκειται σε θεραπεία εδώ στη Βοστόνη, στο Spaulding Rehabilitation Hospital και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρει να τρώει κανονικά αλλά και να επικοινωνεί με τη βοήθεια της συσκευής Tobii Speech Generating Device. Οι γιατροί στο Spaulding συνέστησαν στη Μυρτώ να μάθει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη συσκευή και ενώ η Μυρτώ άρχισε να εκπαιδεύεται στη χρήση αυτής της συσκευής, έπρεπε να σταματήσει καθώς το κόστος ήταν απαγορευτικό για αυτήν και την οικογένειά της. Το κόστος της συσκευής είναι $25,000. Στόχος των «Φίλων της Μυρτώς» είναι να αγοράσουν τη συσκευή αυτή, αλλά και να συνεισφέρουν όπως μπορούν στο να καλυτερεύσουν και να διευκολύνουν όσο γίνεται την ποιότητα ζωής της Μυρτώς. Η μη δυνατότητα επικοινωνίας είναι άκρως απογοητευτική και λυπηρή στη Μυρτώ.

Οι «Φίλοι της Μυρτώς» ήρθαν σε επαφή με την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και ζήτησαν τη υποστήριξη και βοήθεια της Ομοσπονδίας. Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμφώνησε παμψηφεί να βοηθήσει τους «Φίλους της Μυρτώς» σε αυτό τους το εγχείρημα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, και με την Ομοσπονδία σαν χορηγό, θα διοργανωθεί έρανος στις 7 Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλη των «Φίλων της Μυρτώς» και να συμβάλετε στην προσπάθειά
μας. Το όλο εγχείρημα αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τη νεολαία μας, αλλά και ολόκληρης της ομογένειας της περιοχής μας για συσπείρωση και ενότητα για την πραγμάτωση ενός όμορφου και άξιου στόχου. Ελπίζουμε με τη συμβολή σας να καταφέρουμε να αγοράσουμε τη συσκευή Tobii Speech Generating Device. Ποσά που θα μαζευτούν άνω του κόστους αυτής της συσκευής θα διατεθούν κατευθείαν για τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

«Φίλοι της Μυρτώς».

Η σελίδα των Φίλων της Μυρτώς στο Facebook

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.