ΚΟΣΜΟΣ

Ερευνάται ο προορισμός του

Φορτίο με βαρύ οπλισμό κατασχέθηκε στα Άδανα

Οι τουρκικές αρχές κατασχέσανε σήμερα ένα σημαντικό φορτίο όπλων στα Άδανα, πόλη στο νότιο τμήμα της Τουρκίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Φορτίο με βαρύ οπλισμό κατασχέθηκε στα Άδανα

«Κατασχέθηκαν 1.200 κεφαλές πυραύλων από ένα φορτηγό σε μια επιχείρηση που έγινε στο πλαίσιο του αγώνα πάταξης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών», δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Χουσεΐν Αβνί Κος σε δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι διεξάγεται έρευνα για να διευκρινιστεί που μεταφέρονταν τα όπλα αυτά.

Το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μετέδωσε παράλληλα επικαλούμενο τον ίδιο Τούρκο αξιωματούχο ότι εκτός των 1.200 κεφαλών πυραύλων, οι αρχές κατασχέσανε κι άλλα όπλα που μετέφερε το φορτηγό αυτό και συνέλαβαν 9 ανθρώπους.

Το φορτηγό μετέφερε επίσης, εκτός των κεφαλών των πυραύλων, μπαζούκας, εκρηκτικά και άλλα όπλα, διευκρίνισε ο κυβερνήτης, σύμφωνα με το Ντογάν.

«Όλες οι υποθέσεις εξετάζονται (...) το φορτίο αυτό θα μεταφερόταν κατά πάσα πιθανότητα εκτός των συνόρων» της Τουρκίας, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Τα Άδανα βρίσκονται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την μεθόριο με την Συρία.

Παράλληλα σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν προσφέρει καταφύγιο ή υποστήριξη σε οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στην Συρία και σημείωσε ότι η χώρα του θα εξακολουθήσει να τις αποκλείει από την ευρύτερη υποστήριξή της προς την συριακή αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.