ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τι λέει για την Κεντροαριστερά

Γ.Φλωρίδης: Χάσμα μεταξύ πολιτικών και κοινωνίας

«Για να ευδοκιμήσει ο τρίτος πόλος και για να συμβάλει στην αναδημιουργία της χώρας, πρέπει να κάνει τομές σε πολιτική πρόταση», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός.

Γ.Φλωρίδης: Χάσμα μεταξύ πολιτικών και κοινωνίας

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Φλωρίδης καταφέρεται εναντίον των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη λέγοντας: «Και οι δύο, διατηρώντας με το ζόρι και μέσα από πολιτικά προσχήματα τα φθαρμένα κομματικά τους σχήματα, ηθελημένα ή αθέλητα, τροφοδοτούν έναν αδιέξοδο διπολισμό που σέρνει τη χώρα. Αυτή η πολιτική διατήρησης της παλαιάς και διασπασμένης Κεντροαριστεράς πρέπει να τελειώσει».

Για τον κύριο Φλωρίδη ο τρίτος πόλος πρέπει «να διαφοροποιηθεί ουσιαστικά από κάθε προηγούμενη απόπειρα».

«Το πολιτικό σύστημα περιορίζεται όλο και περισσότερο σε ένα "κακώς φαίνεσθαι". Αυτό είναι αποτέλεσμα του κυβερνητικού πόλου να αλλάξει τη χώρα, όσο και της αποτυχίας της αντιπολίτευσης να δώσει άλλη προοπτική», τονίζει.

Για τις κόντρες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Φλωρίδης σχολιάζει ότι «επιδίδονται σε φθηνό πολιτικό θέατρο».

«Το χάσμα μεταξύ των πολιτικών και της κοινωνίας μεγαλώνει, η κρίση αντιπροσώπευσης βαθαίνει και το αίτημα για νέο πολιτικό σύστημα με νέες πολιτικές δυνάμεις γίνεται πιο επιτακτικό», εξηγεί.

Αν κάτι πρέπει να γίνει στις μέρες μας, αν πρέπει να πράξει κάτι η ελληνική πολιτική σκηνή, αυτό είναι, όπως λέει, «να αφήσει πίσω της τη λογική της συνδικαλιστικής διαπραγμάτευσης απέναντι στην ατζέντα των άλλων. Η ατζέντα των άλλων θα κυριαρχεί όσο απουσιάζει η δική της».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.