ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με νέες τεχνολογίες

Google και Microsoft παίρνουν μέτρα κατά της παιδικής πορνογραφίας

Οι εταιρείες Google και Microsoft συμφώνησαν στη λήψη μέτρων που θα εμποδίζουν την αναζήτηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Google και Microsoft παίρνουν μέτρα κατά της παιδικής πορνογραφίας

H Google ανακοίνωσε την εφαρμογή νέας τεχνολογίας που θα επιτρέψει τον αποκλεισμό 100.000 τύπων αναζήτησης που οδηγούν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο internet, με άρθρο του προέδρου της Έρικ Σμιτ στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Οι περιορισμοί θα εφαρμοσθούν σε πρώτο χρόνο στις αγγλόφωνες χώρες και στη συνέχεια, σε διάστημα έξι μηνών, θα επεκταθούν στον υπόλοιπο κόσμο και σε 158 άλλες γλώσσες. Η ανακοίνωση γίνεται πριν από τη Σύσκεψη Κορυφής για την ασφάλεια στο ίντερνετ , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ και στην οποία θα συμμετέχουν η Google, η Microsoft και άλλες εταιρείες του διαδικτύου

Τον Ιούλιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε ζητήσει την εφαρμογή από τις μηχανές αναζήτησης αποτελεσματικότερων μέτρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση χρηστών του Διαδικτύου σε παράνομο υλικό.

Όπως γράφει ο Έρικ Σμιτ στη Daily Mail, «αναμφίβολα η εταιρεία δεν θα κατορθώσει ποτέ να εξαφανίσει τελείως αυτές τις δραστηριότητες, αλλά οφείλουμε να κάνουμε ό,τι βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων μας για να προστατεύσουμε τα παιδιά από το κακό». «Ρυθμίσαμε το Google Search με ακρίβεια για να εμποδίσουμε την εμφάνιση στα αποτελέσματά μας συνδέσμων που περιέχουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», γράφει ο πρόεδρος της Google.

Η Google και η Microsoft εισήγαγαν νέους αλγόριθμους που θα εμποδίσουν οι αναζητήσεις για υλικό παιδικής προνογραφίας να παράγουν αποτελέσματα.

«Αν και κανένας αλγόριθμος δεν είναι τέλειος, -και η Google δεν μπορεί να εμποδίσει τους παιδεραστές να εισαγάγουν καινούργια βίντεο στο Δίκτυο- οι αλλαγές θα επιτρέψουν την εκκαθάριση των αποτελεσμάτων 100.000 αιτήσεων αναζήτησης που πιθανόν να συνδέονται με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Σύντομα θα επεκτείνουμε αυτήν την καινοτομία σε 150 γλώσσες, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι παγκοσμίων διαστάσεων», γράφει ο πρόεδρος της Google.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.