ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βαρύ το κατηγορητήριο για υπόθεση διαφθοράς

Από τα έδρανα του δικαστηρίου στο εδώλιο οι δύο γνωστοί δικηγόροι

Σε ανακριτή κατά της διαφθοράς απολογούνται σήμερα οι δυο γνωστοί δικηγόροι της Αθήνας, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα μαζί με έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ και έναν αστυνομικό από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για συμμετοχή σε υπόθεση διαφθοράς.

Από τα έδρανα του δικαστηρίου στο εδώλιο οι δύο γνωστοί δικηγόροι

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει κακουργήματα όπως απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, συνέργεια στην εκβίαση, παθητική δωροδοκία, συνέργεια στη δωροδοκία και οπλοκατοχή. Οι δυο δικηγόροι που μέχρι πριν από λίγες μέρες προέρχονταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να υπερασπιστούν τους πελάτες τους προσάγονται σήμερα με χειροπέδες με αντεστραμμένους ρόλους από τη θέση του δικηγόρου στη θέση τους κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με την κατηγορία οι εμπλεκόμενοι φέρονται να επιχείρησαν να εκβιάσουν επιχειρηματία απαιτώντας 400.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου προκειμένου να «παγώσει» ο έλεγχος που έκανε στο κατάστημά της το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς είχαν εντοπιστεί αδήλωτα κοσμήματα 16 κιλών. Οι δικηγόροι που εμπλέκονται ισχυρίζονται ότι πήγαν να βοηθήσουν και βρέθηκαν μπλεγμένοι. Αυτό που μένει είναι να πείσουν σήμερα ανακριτή και εισαγγελέα για την αθωότητα τους. Γι αυτούς, όπως και τους συγκατηγορούμενούς τους, η απόφαση των δικαστών είναι καθοριστική, καθώς από το αποτέλεσμά της εξαρτάται αν μετά την απολογία τους θα επιστρέψουν στα γραφεία τους ή θα οδηγηθούν σε κάποια φυλακή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.