ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις Θεοχάρη

«Δεν θα παίρνουμε τα σπίτια σε ένα τρίμηνο»

«Οι διατάξεις για τα ληξιπρόθεσμα είχαν ψηφιστεί από το καλοκαίρι για να ισχύσουν από 1/1/2014», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

«Δεν θα παίρνουμε τα σπίτια σε ένα τρίμηνο»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega διευκρίνισε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για τα πρόστιμα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανήκει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Αναφορικά με τις κατασχέσεις ακινήτων, τόνισε ότι «ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται πως σε ένα τρίμηνο θα παίρνουμε σπίτια. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει».

«Η κατάσχεση δεν σου παίρνει το σπίτι, η κατάσχεση σε εμποδίζει να πουλήσεις το σπίτι πριν εξοφλήσεις το χρέος σου προς την εφορία...δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει λιγότερο από ένας χρόνος πριν γίνει πλειστηριασμός», συμπλήρωσε.

Αλλαγές στη διάταξη για τα πρόστιμα

Στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε αλλαγές στην παράγραφο 6 του άρθρου 7 για τα πρόστιμα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ο υπουργός άλλαξε τις διατυπώσεις του άρθρου και τις αντικατέστησε με τις διατυπώσεις του Κώδικα που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Ιούνιο, προκειμένου να μην εμφανίζεται ότι πρόκειται για ρυθμίσεις με διαφορετικό περιεχόμενο.

Με άλλη νομοτεχνική βελτίωση ορίζει ότι η επιβολή του προστίμου 10% επί της οφειλής θα γίνεται 6 μήνες μετά την λήξη πληρωμής της οφειλής (ενώ το νομοσχέδιο αναφέρει 2 μήνες) και ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται μόνο για φορολογικές οφειλές προς το δημόσιο και όχι για άλλες παραβάσεις (π.χ. πολεοδομικά πρόστιμα).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.