ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος:Ο Ρόμπερτ Λέβινσον δεν βρισκόταν σε αποστολή

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ ότι πράκτορας της CIA εξαφανίστηκε στο Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε το θέμα του Ρόμπερτ Λέβινσον, του πρώην πράκτορα του FBI που εξαφανίστηκε το 2007, ενώ βρισκόταν στο ιρανικό νησί Κις, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ ότι πράκτορας της CIA εξαφανίστηκε στο Ιράν

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Ομπάμα επανέλαβε την έκκληση της αμερικανικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση του Λέβινσον από την Τεχεράνη.

Ο Κάρνεϊ υπενθύμισε ότι η τελευταία ένδειξη ότι ο Λέβινσον ήταν ζωντανός ανάγεται στο 2011. Τότε ο Λευκός Οίκος είχε πληροφορίες ότι ο πρώην πράκτορας κρατείται κάπου στη νοτιοδυτική Ασία και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε ζητήσει δημοσίως την απελευθέρωσή του.

Ο εκπρόσωπος διέψευσε επίσης τα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο Λέβινσον εκτελούσε μια αποστολή της CIA στο Ιράν, λέγοντας ότι την εποχή που εξαφανίστηκε δεν εργαζόταν για την αμερικανική κυβέρνηση.

«Δεν ήταν κυβερνητικός υπάλληλος των ΗΠΑ όταν έκανε εκείνο το ταξίδι», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες, το οποίο χαρακτήρισε "άκρως ανεύθυνο". Αρνήθηκε όμως να διευκρινίσει τον λόγο για τον οποίο ο πρώην πράκτορας πήγε στο Ιράν. "Επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την εξαφάνισή του δεν θα σχολιάσω περαιτέρω το τι μπορεί να έκανε στο Ιράν", είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.