ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΑ: «Ποινικοποίηση της αντιφασιστικής δράσης»

Δικάζεται μετά από μήνυση ακροδεξιού

Στις 16 Δεκεμβρίου, δικάζεται στο 4ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό».

Δικάζεται μετά από μήνυση ακροδεξιού

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο «αγωνιστής του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος», δικάζεται «μετά από προκλητική συκοφαντική μήνυση ακροδεξιού που τον κατηγορεί πως τάχα ‘’καθοδηγούσε ομάδα ροπαλοφόρων’’ που του επιτέθηκε το 2009».

Η δίκη αυτή, σημειώνει το ΕΚΑ, «αποτελεί τμήμα μιας βιομηχανίας διώξεων που έστησαν τα τελευταία χρόνια οι νεοναζί, με στόχο να εκφοβίσουν και να στοχοποιήσουν ανθρώπους και οργανώσεις που αγωνίζονται ανοιχτά, μαζικά, στο φως της ημέρας για να ξηλωθεί η συμμορία της Χρυσής Αυγής και οι συνεργάτες της στους κρατικούς μηχανισμούς».

Το ΕΚΑ καταγγέλλει «την πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της αντιφασιστικής δράσης» και απαιτεί την αθώωση του Θ. Κούρκουλα. «Στην φυλακή είναι η θέση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όχι των αγωνιστών του αντιφασιστικού κινήματος. Ποτέ ξανά φασισμός!», επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.