ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τις Βρυξέλλες

Ικανοποίηση Βενιζέλου για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Την ικανοποίησή του για την προσέγγιση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ με την τρόικα, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ικανοποίηση Βενιζέλου για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

Ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε, ειδικότερα, ότι η κοινά αποδεκτή λύση προς την οποία κατευθύνεται η Ελλάδα με την τρόικα για το θέμα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ συνδυάζεται με τις γενικότερες επιλογές που κάνει η ΕΕ στον τομέα της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

«Δεν μπορεί, ρητορικά, να τασσόμαστε πολιτικά υπέρ της αμυντικής βιομηχανίας και μετά να δημιουργούνται προβλήματα νομικά ή τεχνικά» σχολίασε ο Ευ. Βενιζέλος και πρόσθεσε, «χαίρομαι που αυτό ετέθη και πηγαίνουμε σε λύση».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη διεύρυνση της ΕΕ και την ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

«Εμείς θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική τους, αρκεί να υπάρξουν δείγματα καλής πίστης και συμμόρφωσης με τις ευρωπαϊκές αρχές» δήλωσε, χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος, ειδικότερα στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι δεν πρόκειται για ένα διμερές ζήτημα, ούτε για ένα ζήτημα που αφορά μόνο το όνομα, αλλά για ένα βαθύτερο ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου, διεθνές ζήτημα στο πλαίσιο του ΟΗΕ και πανευρωπαϊκό ζήτημα κριτηρίων της Κοπεγχάγης που όλα τα κράτη- μέλη πρέπει να πληρούν.

Τέλος, ο Ευ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί επί ελληνικής Προεδρίας θα αρχίσει η ενταξιακή διαπραγμάτευση της Σερβίας με την ΕΕ. «Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, όχι μόνο για την ενσωμάτωση της Σερβίας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου και του Κοσόβου, γιατί με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται ο ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας» ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.