ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα στη μικροζυθοποιία

Κέντρο καινοτομίας από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Κέντρο καινοτομίας με μονάδα μικροζυθοποιίας προσανατολίζεται να ανοίξει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στις εγκαταστάσεις της Αθήνας ενώ εξωστρέφεια και καινοτομία εξακολουθούν να βρίσκονται στις στρατηγικές της επενδύσεις

Κέντρο καινοτομίας από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Όπως ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων Μηνάς Μαυρικάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, το εργοστάσιο της εταιρείας στην Αθήνα αλλάζει λειτουργία. Δημιουργείται στις εγκαταστάσεις κέντρο καινοτομίας με μονάδα μικροζυθοποιίας όπου θα αναπτύσσονται νέες συνταγές και πρωτοποριακές τεχνικές ζυθοποίησης για καινοτόμα προϊόντα και συσκευασίες – τα πιο πετυχημένα από τα οποία θα μπαίνουν στην παραγωγή. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργηθεί στη διεύθυνση μάρκετινγκ ειδικό τμήμα καινοτομίας, ενώ ενισχύεται το χημείο στην Αθήνα.

Επίσης, στις εγκαταστάσεις της Αθήνας δημιουργείται το κέντρο διακίνησης για την κεντρική Ελλάδα και τα νησιά, ενώ σταματά η αντίστοιχη λειτουργία των εγκαταστάσεων στον Ασπρόπυργο.

Εξάλλου, ενισχύονται παραγωγικές μονάδες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαυρικάκης διευκρίνισε ότι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Αθήνας δεν επηρεάζονται, δεν απολύονται. Όλοι οι εργαζόμενοι θα αξιοποιηθούν ενώ κάποιοι θα χρειαστεί να μετακινηθούν στα άλλα εργοστάσια. Ο κ. Μαυρικάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της παραγωγής.

Η εταιρεία, όπως αναφέρθηκε, διατηρεί σταθερό το επενδυτικό της πλάνο ύψους 19 εκατ. ευρώ εντός του 2014 και προγραμματίζει επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Όσον αφορά στις εξαγωγές, στόχος της διοίκησης είναι η περαιτέρω αύξησή τους, που μέχρι τώρα γίνονται σε τέσσερις ηπείρους, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση σε νέες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Σημειώνεται ότι το 2013 ποσοστό 20% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από τις εξαγωγές.

Το 2013 η εταιρεία παρουσίασε μειωμένες πωλήσεις σε όγκο κατά 3-5% ενώ, σύμφωνα με τον κ. Μαυρικάκη, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας ανέρχεται σε 55%. Σημειώνεται ότι το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε σε 340 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά μπίρας, η οποία εξετάζει τις συνθήκες ανταγωνισμού που επικράτησαν τη τελευταία δεκαετία στην εγχώρια αγορά ζύθου, ο κ. Μαυρικάκης ανέφερε ότι η εταιρεία αναμένει την εισήγηση της Επιτροπής και τόνισε ότι η εταιρεία θα δικαιωθεί.

Παράλληλα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα «εφοδιΑΖουμε» με Υποστήριξη, Κατάρτιση και Τεχνογνωσία. Πρόκειται για ένα σύνολο πρωτοβουλιών που προσφέρουν υποστήριξη, κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους, επιχειρήσεις και παραγωγούς. To πρόγραμμα αποτελείται από τρεις άξονες:

- «εφοδιΑΖουμε» τους νέους

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι ο βασικός υποστηρικτής της πρωτοβουλίας της ολλανδικής Πρεσβείας «Πορτοκαλεώνας», η οποία ως στόχο έχει να φέρει τα «start-ups» νέων επιχειρηματιών ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Επίσης, υποστηρίζει τη νέα πρωτοβουλία κατά της ανεργίας «job pairs» με στόχο να βοηθήσει νέους ανθρώπους να μεταβούν επιτυχημένα στην αγορά εργασίας φέρνοντάς τους σε επαφή με στελέχη της, τα οποία θα αναλάβουν εθελοντικά τον ρόλο του μέντορα.

 

- «εφοδιΑΖουμε» τις επιχειρήσεις

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) η εταιρεία υλοποιεί το πρώτο τρίμηνο του 2014 πρόγραμμα σεμιναρίων εξωστρέφειας στην Πάτρα που απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

- «εφοδιΑΖουμε» τους παραγωγούς και συνεργάτες από το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού

Επεκτείνοντας το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού για 7η συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς βυνοποιήσιμου κριθαριού, παρέχοντας κίνητρα, υποστήριξη και τεχνογνωσία στους εγχώριους παραγωγούς. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί τον Ιανουάριο του 2014 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.