ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις με τρόικα και το Σαββατοκύριακο

«Καμπανάκι» και για τις αποκρατικοποιήσεις

Συναντήσεις και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει η τρόικα με την ελληνική πλευρά για να βρεθεί η «χρυσή τομή» μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, τουλάχιστον για δύο «καυτά μέτωπα» αυτά των ΕΑΣ, αλλά και των πλειστηριασμών.

«Καμπανάκι» και για τις αποκρατικοποιήσεις

Σε ραντεβού πάντως που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, ήταν εμφανές ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε αναζήτηση πηγών εσόδων για να κλείσουν τρύπες στα Κρατικά Ταμεία. Η τρόικα χτύπησε σε αυτό το ραντεβού το «καμπανάκι» για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση αφορούσε σε «θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις». Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι παραμένει ο (αναθεωρημένος επί τα χείρω) στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εφέτος.
Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο, καθώς «ανοικτά» είναι πολλά «καυτά» θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ), ο ΦΠΑ στην εστίαση, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κ.ά.
Σημειώνεται ότι, κατά τη δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Ενώ, χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, αφού, όπως τόνισε η κυβέρνηση «καταγράψει περαιτέρω πρόοδο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.