ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche

Μάριο Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Την ανεργία χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι ως το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και άσκησε πιέσεις στους ηγέτες των χωρών, όπως η Ελλάδα, να συνεχίσουν τις δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επέλθει η ανάπτυξη.

Μάριο Ντράγκι: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche για την κατάσταση της ζώνης του ευρώ, είπε πως η αβεβαιότητα μειώνεται, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση των επενδύσεων και να δώσει το έναυσμα στις ευρωπαϊκές τράπεζες να δανείζουν πιο ελεύθερα, εν μέρει χάρη στη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

«Η αβεβαιότητα υποχωρεί, κάτι που πιθανώς θα βοηθήσει ώστε να ξεκινήσουν οι επενδύσεις και θα ενθαρρύνει τις τράπεζες να αρχίσουν να δανείζουν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ερωτηθείς εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δράσει υπέρ της τόνωσης της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, ο Ντάργκι απάντησε: «Είμαστε πάντα έτοιμοι και σε θέση να δράσουμε μακροπρόθεσμα… Σήμερα, παραμένουμε αποφασισμένοι για τη διατήρηση των τιμών καθώς και για την προστασία και την ακεραιότητα του ευρώ».

Προτεραιότητα για τους ηγέτες της Ευρωζώνης ήταν και θα πρέπει να παραμείνει η τραπεζική ένωση στην ΕΕ, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Πρέπει αρχικά να σημειώσουμε πρόοδο στο θέμα της τραπεζικής ένωσης, στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων και στις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος που έχουμε ήδη ξεκινήσει», τόνισε ο Ντράγκι.

Για την Γαλλία σημείωσε πως πρέπει να επιδιώξει οικονομικές μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην αύξηση των φόρων για την κάλυψη της δημόσιας οικονομίας, καθώς οι εταιρείες χρειάζονται δημοσιονομική σταθερότητα προκειμένου να προβούν σε επενδύσεις, δήλωσε

«Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες, αλλά το σημαντικό είναι να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις», δήλωσε .

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.