ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δεν τους έδιναν τίποτα και τώρα ζητάνε και με το παραπάνω...

Να διαγραφούν τα χρέη των επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ

Πάνω από 380.000 επαγγελματίες καλούνται από τον ΟΑΕΕ να ρυθμίσουν τα χρέη τους, αντί της υποχρεωτικής εξόφλησης των οφειλών τους εφάπαξ, που ίσχυσε, με δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που φτάνουν έως και τις 48, ενώ για ποσά κάτω των 5.000 ευρώ μπορεί να είναι έως και 100 ευρώ.

Μάλιστα, προειδοποιούνται οι οφειλέτες ότι στην περίπτωση που δεν σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους θα βρεθούν άμεσα, εντός 20 ημερών από την αποστολή του δεύτερου ειδοποιητηρίου, αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών. Με απλά λόγια, αν δεν ρυθμίσουν τα χρέη θα γίνους στα σπίτια τους, στα μαγαζιά τους, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κ.α. Επίσης, έγινε γνωστό ότι θα λειτουργήσει το νέο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών, που θα καλύπτει όλα τους φορείς, ενώ αναφέρθηκε ότι τα συνολικά τα χρέη προς τα ταμεία φτάνουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η νέα ρύθμιση ανακοινώθηκε, δεδομένου ότι μόνο 20.000 επαγγελματίες έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα να ρυθμίσουν τις οφειλές. Λεπτομέρεια: ο συνολικός αριθμός των οφειλετών φτάνει τις 800.000. Εκτιμάται επίσης ότι 180.000 επαγγελματίες έχουν ήδη διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ωστόσο, υπάρχει ένας παραλογισμός της Πολιτείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί με δικαιότερο τρόπο. Αυτός δεν είναι άλλος από το να διαγραφούν όλες οι υποχρεώσεις των επαγγελματιών από τον ΟΑΕΕ. Ο λόγος είναι απλός: Ο ΟΑΕΕ, πρώην ΤΕΒΕ και άλλα συγγενή ασφαλιστικά ταμεία, απαιτούν από τους επαγγελματίες να εξοφλήσουν τις εισφορές παλαιότερων ετών που δεν έχουν καταβληθεί. Ωστόσο, από την στιγμή που δεν πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους οι επαγγελματίες, και δεν είχαν ούτε φαρμακευτική, ούτε ιατρική περίθαλψη, είναι παράλογο να πληρώσουν με προσαυξήσεις προς τον ασφαλιστικό οργανισμό. Τώρα, καλούνται να πληρώσουν στο τριπλάσιο τις εισφορές τους, παρά το γεγονός ότι το ταμείο τους δεν τους προσέφερε τίποτα. Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν περιουσίες, αλλά πριν χαθούν περιουσίες, θα χαθούν ζωές, θα διαλυθούν οικογένειες. Για το λόγο αυτό ζητείται να διαγραφούν οι υποχρεώσεις και σε περίπτωση που θέλουν να εξαγοράσουν τον ασφαλιστικό χρόνο στο μέλλον, οι επαγγελματίες να πληρώνουν μόνο τις βασικές ασφαλιστικές εισφορές. Τέλος, προκειμένου να επιβιώσουν οι επαγγελματίες, επιβάλλεται να έχουν, προαιρετικά, την ελάχιστη ασφάλιση του ΟΓΑ και όχι να μεθοδεύεται η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των επαγγελματιών, ακόμα και αυτών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων. Αυτό θα είναι το οριστικό χτύπημα στην ορεινή επαρχία.

Η Πολιτεία πρέπει να κατανοήσει ότι για να γίνει οικονομική εξυγίανση της κοινωνίας δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει με την εξόντωση των ανθρώπων. Απαιτούνται γενναία μέτρα που θα ανακουφίζουν τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους και όχι να τον οδηγούν στον μαρασμό, στην κατάθλιψη, στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία. Χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση. Είναι δικαιότερο να πεις σε κάποιον ότι δεν χρωστάς, αλλά θα βγείς στη σύνταξη στα 67 ή στα 70 σου χρόνια, αντί να του πεις θα σου πάρω το σπίτι, θα σου κλείσω το μαγαζί, θα είσαι χρεωμένος, θα πας φυλακή και δεν θα βγεις ποτέ στη σύνταξη.

Ικανός υπουργός Οικονομικών δεν είναι αυτός που δημεύει περιουσίες και κλείνει στις φυλακές ανήμπορους ανθρώπους. Αλλά είναι αυτός, που με γενναία μέτρα ανακουφίζει τους πολίτες και διατηρεί ένα επίπεδο ζωής, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Αν, νομίζει ο υπουργός ότι δεν μπορεί να βρει βιώσιμες λύσεις, χωρίς να εξοντώνει τους ανθρώπους, τότε ας παραιτηθεί. Ίσως, κάποιος άλλος, μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα....

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Μας χρεώνουν με παράνομα ποσά, μας τα βάζουν σε δόσεις και εμείς χαιρόμαστε;
  Όταν δεν ψηφίζεις εσύ, (3.500.000 δεν πήγαν να ψηφίσουν, πολλοί εξ αυτών ήθελαν να μας ψηφίσουν, αλλά δεν εγνώριζαν την ύπαρξη του κόμματος Χατζημαρκάκη Ε.Ε.Π.), σε υπερφορολογούν τη Δευτέρα το πρωί οι άλλοι, που ψηφίζουν και ψηφίζονται.
  Με την ψήφο σου αλλάζεις τη ζωή σου και τη μοίρα της Ελλάδος. Δεν είσαι λαός, είσαι Έλληνας και Ελληνίδα φορολογούμενος πολίτης.
  Άκυρες οι κατασχέσεις για οφειλές σε ταμεία αυτασφάλισης, (ΤΕΒΕ) ΟΑΕΕ,ΤΣΜΕΔΕ κ.α. Διαγραφή χρεών σε ταμεία αυτασφάλισης, ως μη δεδουλευμένα. Είναι παράνομες χρεώσεις. Στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες η αυτασφάλιση είναι ελεύθερη.
  Με τιμή: Τασιόπουλος Παναγιώτης. Ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος Επαγγελματιών Ελλάδος και υποψήφιος ευρωβουλευτής στο κόμμα Χατζημαρκάκη Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες.

  http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/24449-paranomes-oi-katasxeseis-tou-oaee
  Η αυτασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.