ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος

Ο Ν. Παπαδόπουλος νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ύστερα από μια ολονύκτια διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών στο Δημοκρατικό Κόμμα ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναδείχτηκε νέος πρόεδρος με μικρή διαφορά από τον ανθυποψήφιο του, τέως πρόεδρο Μάριο Καρογιάν.

Ο Ν. Παπαδόπουλος νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων αναμενόταν να τελειώσει γύρω στις 10 το βράδυ, αλλά παρατάθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφάλισε 12.460 ψήφους ή ποσοστό 51,12%. Ο Μάριος Καρογιάν εξασφάλισε 11.914 ψήφους, ή ποσοστό 48,88%.

Πριν από την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, ο κ. Καρογιάν και το επιτελείο υπέβαλαν ένσταση κατά του κύρους των εκλογών, καταγγέλλοντας ότι δεν επετράπη σε περισσότερα από 400 παλαιά και νέα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν. Επίσης, ο κ. Καρογιάν είχε ζητήσει επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων σε όλες τις επαρχίες. Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν σε σύσκεψη των εφόρων εκλογής όλων των επαρχιών και η ανακήρυξη του Νικόλα Παπαδόπουλου ως νέου προέδρου του ΔΗΚΟ έγινε λίγο μετά τις 3 το πρωί.

Μετά από σύσκεψη των εφόρων εκλογής όλων των επαρχιών, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Φύτος Κωνσταντίνου προχώρησε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα στην ανακήρυξη του Νικόλα Παπαδόπουλου, ως νέου προέδρου του ΔΗΚΟ.

Στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά την ανακήρυξή του, ο νέος πρόεδρος έστειλε μηνύματα εσωκομματικής ενότητας. Είπε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας λέχθηκαν πολλά, αλλά διαγράφονται όλα και το ΔΗΚΟ γυρίζει σελίδα.

«Θέλω ξεκάθαρα να τείνω χέρι φιλίας και συνεργασίας προς τον συναγωνιστή Μάριο Καρογιάν και σε όλους τους συναγωνιστές που θέλουν να βοηθήσουν, ώστε αυτό το τιμημένο κόμμα, να συνεχίσει να υπηρετεί την Κύπρο και τον λαό της, γιατί είναι πολύ περισσότερα όσα μας ενώνουν παρά όσα μας χωρίζουν» είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι το κόμμα θα δώσει αγώνες για να ξεπεράσει η πατρίδα τα οικονομικά αδιέξοδα και να επιλυθεί το Κυπριακό.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και επίσης του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου, είχε ταχθεί εναντίον της υποστήριξης της υποψηφιότητας του νυν προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου από το κόμμα. Ωστόσο προεκλογικά είχε δήλωσε ότι αν το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Ο Μάριος Καρογιάν συνεχάρη τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Είπε, επίσης, ότι ο ίδιος ως στρατιώτης του ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να υπηρετεί το κόμμα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.