ΕΛΛΑΔΑ
Άμεσα «λουκέτο» σε 12 οργανισμούς
Ποδαρικό με απολύσεις και καταργήσεις οργανισμών στο Δημόσιο
Σαρωτικές αλλαγές με καταργήσεις οργανισμών και νέες απολύσεις θα κάνει ποδαρικό στο νέο έτος το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές του με αφορμή και την ελληνική προεδρία, εστίασε στον ανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, στη μείωση των οργανωτικών δομών στα υπουργεία κατά 40%, αλλά και στη μείωση του προσωπικού κατά 200.000, από το 2009 μέχρι σήμερα, με αποχωρήσεις - αναγκαστικές ή μη- μόνιμων ή έκτακτων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Επίσης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναδείξει το σχέδιο που έχει για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς θα έχει κεντρικό ρόλο στις προσλήψεις (δεν θα μπορεί αυθαίρετα κάθε υπουργείο να προσλαμβάνει προσωπικό), καθώς και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες με το νέο έτος, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προωθήσει δύο νομοσχέδια: το πρώτο θα αφορά τη συγχώνευση και κατάργηση 12, συνολικά, νομικών προσώπων (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ), ενώ το δεύτερο θα βάζει σε νέες βάσεις την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, καταργώντας την επετηρίδα και αντικαθιστώντας την με ένα αδιάβλητο αξιοκρατικό σύστημα, βάσει των προσόντων των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...