ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω κακοκαιρίας

Ποια χιονοδρομικά κέντρα είναι σήμερα ανοιχτά

Δεν λειτουργούν σήμερα τα τρία από τα πέντε βασικά χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Ποια χιονοδρομικά κέντρα είναι σήμερα ανοιχτά

Συγκεκριμένα, δεν λειτουργεί προσωρινά, λόγω βροχής, το χιονοδρομικό κέντρο στα 3 - 5 Πηγάδια κοντά στη Νάουσα, όπου όμως σε μεγαλύτερο υψόμετρο έχει αρχίσει να χιονίζει.

Κλειστό είναι και το Σέλι στο νομό Ημαθίας.

Στο Ελατοχώρι της Πιερίας, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 5 - 6 βαθμούς Κελσίου λειτουργούν για τους επισκέπτες μόνο ο εναέριος αναβατήρας και το σαλέ, αλλά οι σκιέρ δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν τις πίστες, καθώς το χιόνι δεν είναι αρκετό.

Κανονικά λειτουργούν πάντως, έστω και με ομίχλη, τα χιονοδρομικά κέντρα της Βασιλίτσας στα Γρεβενά και του Καϊμακτσαλάν (Βόρας) στην Πέλλα.

Για την πρόσβαση στο τελευταίο χρειάζονται αλυσίδες, τουλάχιστον στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα από τον Άγιο Αθανάσιο, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος της Κερασιάς.

Στο Καϊμακτσαλάν επικρατούν ασθενείς άνεμοι, ενώ λειτουργούν οι πίστες στο Μετερίζι και τη Σαραντόβρυση και οι παιδικοί αναβατήρες (baby lifts).

Στη Βασιλίτσα, με θερμοκρασία -1 βαθμού Κελσίου πνέουν άνεμοι και υπάρχει ομίχλη. Λειτουργούν δύο αναβατήρες, ο συρόμενος και ο τριθέσιος, ενώ σε αναμονή βρίσκεται ο διπλός.

Προς το παρόν το χιονοδρομικό κέντρο είναι προσβάσιμο χωρίς αλυσίδες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.