ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν 60 κάλυκες από δύο «καθαρά» όπλα

«Γάζωσαν» με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά τους πυροβολισμούς τις πρώτες πρωινές ώρες στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

«Γάζωσαν» με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Συγκεκριμένα στις 3:30 τα ξημερώματα τέσσερις άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, «γάζωσαν» με καλάσνικοφ την οικία του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι.

Από τους πυροβολισμούς δεν υπάρχουν ζημιές ούτε και έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του Γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο.

Ο φρουρός υποστήριξε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ενώ ο δρόμος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι 60 κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της επίθεσης, προέρχονται από δύο διαφορετικά καλάσνικοφ.

Τα δύο όπλα είναι «καθαρά» όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. Σύμφωνα με τη βαλλιστική έρευνα, τα δύο καλάσνικοφ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μίλησε με τον με τον Γερμανό πρέσβη, ενώ ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Κι εκείνος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον Γερμανό διπλωμάτη, σε μια προσπάθεια να τον καθησυχάσει.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 1999 το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας είχε μπει στο στόχαστρο της 17Ν, η οποία είχε χτυπήσει με ρουκέτα.

Ντολτ: «Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών»

Τις ευχαριστίες του προν την Ελληνική Αστυνομία και την κυβέρνηση, για την άμεση αντίδραση και τον ενδιαφέρον, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Γερμανός πρέσβης Β. Ντολτ, μετά την επίθεση στην οικία του στο Χαλάνδρι.

«Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας», δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.