ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταία Κυριακή του χρόνου

Σε ποιες πόλεις είναι ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο -μόνο στη Χερσόνησο και το Μαλεβύζι- και Χανιά υποδέχονται και σήμερα τους καταναλωτές.

Σε ποιες πόλεις είναι ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στο δήμο Αθηναίων, το βράδυ του Σαββάτου, τα καταστήματα στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας μένουν κλειστά σήμερα, τελευταία Κυριακή του έτους.

Ωστόσο, έπειτα από αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών, τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, και στο Ηράκλειο -μόνο στη Χερσόνησο και το Μαλεβύζι- θα ανοίξουν και θα υποδεχτούν τους καταναλωτές για τις τελευταίες εορταστικές αγορές τους.

Ανοιχτά θα είναι και τα μαγαζιά στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση. Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε, καθώς, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, η πλειοψηφία των εμπόρων συγκέντρωσε υπογραφές, ζητώντας να ανοίξουν τα καταστήματα από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης πάντως σε σχετική ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο στις περιοχές που υπάρχουν αποφάσεις αντιπεριφερειαρχών, καθώς κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη.

Το υπουργείο επισημαίνει πως αντιλαμβάνεται το εύλογο του αιτήματος να λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 29 Δεκεμβρίου, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά εξήγησε πως «μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί επισήμως κανένα αίτημα από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις του εμπορικού κόσμου για την περαιτέρω απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν4177/2013- επιτρέπεται να είναι ανοιχτά μόνο τα καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 τ.μ., δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων (2 και πάνω καταστήματα) εξαιρουμένων των περιπτώσεων franchise, δεν λειτουργούν ως «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop) και δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή σε εκπτωτικά καταστήματα outlet ή εκπτωτικά χωριά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.