ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κρούσματα επίορκων υπαλλήλων

Συνελήφθησαν λογιστής και υπάλληλος του ΙΚΑ για εκβιασμό

Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 46χρονης υπαλλήλου του ΙΚΑ Μυκόνου και 55χρονου λογιστή, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης,  απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συνελήφθησαν λογιστής και υπάλληλος του ΙΚΑ για εκβιασμό

Στην κατοχή του λογιστή, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Πειραιά, βρέθηκε το προσημειωμένο ποσό των 5.000 ευρώ. Επίσης, στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 4.000 ευρώ που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, 543 ρεάλ Βραζιλίας, δυο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων και ένα μαχαίρι.

Η υπάλληλος του ΙΚΑ συνελήφθη στη Μύκονο, και στην κατοχή της βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων συνομιλούσε με τον λογιστή, καθώς και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού.

Είχε προηγηθεί καταγγελία πρώην διευθυντή του ΙΚΑ Μυκόνου, ο οποίος τελεί σε κατάσταση αργίας λόγω ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του. Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπάλληλος, βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, απαιτούσε χρήματα, μέσω του λογιστή, για να αλλάξει την αρχική της κατάθεση στην επικείμενη ακροαματική διαδικασία. Βάσει της καταγγελίας, ο πρώην διευθυντής δεχόταν πιέσεις για το όλο θέμα από τον Οκτώβριο του 2012, οι οποίες κλιμακώθηκαν στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2013.

Το ποσό που απαιτούσαν οι δύο συλληφθέντες ήταν αρχικά 150.000 ευρώ, για να καταλήξουν στις 25.000, από τα οποία ζητούσαν την άμεση καταβολή 5.000.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 46χρονη είχε απαιτήσει ξανά, τον Φεβρουάριο του 2012, 50.000 ευρώ, για να μην καταθέσει κατά του διευθυντή σε άλλη υπόθεση, η οποία τελικά συνεκδικάζεται με την επίμαχη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.