ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκρηκτική προμηνύεται η συνεδρίαση της ΚΠΕ

Άνω – κάτω ξανά το ΠΑΣΟΚ

Εκρηκτικό αναμένεται το κλίμα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, μετά την επιστολή των 11 που ζητούν έκτακτη σύγκληση του οργάνου, αλλά και τις αναταράξεις που προκάλεσε μέσα σε διάστημα λίγων ωρών

Άνω – κάτω ξανά το ΠΑΣΟΚ

Αιτία, το γεγονός ότι με την εμφάνισή της «χάλασε τη σούπα» στο κόμμα, που σχεδίαζε τη σύγκληση του οργάνου το επόμενο Σαββατοκύριακο και αφού θα είχαν περάσει σειρά «δύσκολων» νομοθετημάτων από τη Βουλή. Στο επίκεντρο, πάντως, του «πολέμου ανακοινώσεων» που ακολούθησε, βρέθηκε τόσο η λειτουργία του κόμματος, όσο και το «ποιος παίρνει τις αποφάσεις» στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς.

Εκ των υπογραφόντων την επιστολή, τουλάχιστον δύο πρώην υπουργοί, αρνήθηκαν τις κατηγορίες περί «παπανδρεϊκών που πολεμούν τους βενιζελικούς» και έμειναν στην ουσία των πραγμάτων. «Χρήσιμοι οι “κύκλοι”, αλλά στις μαντικές τους ικανότητες περί προθέσεων και απόψεων των “υπονομευτών”, πέφτουν σε όλα έξω. Αν γινόταν η αυτονόητη θεσμική συζήτηση, θα απέφευγαν και την έκθεσή τους», σημείωσε ο Γιώργος Πεταλωτής.

«Αυτονόητο» χαρακτήρισε από την πλευρά του το αίτημά τους να λειτουργήσει το κορυφαίο όργανο του κινήματος και να συζητηθεί εκεί όλο το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων ο Θάνος Μωραΐτης, καταδικάζοντας το «γαϊτανάκι απίθανων και επικίνδυνων διαρροών σε ΜΜΕ» από την Χαριλάου Τρικούπη, σε μία προσπάθεια –όπως λέει- να στηθεί ένα «πολεμικό κλίμα» εντός ΠΑΣΟΚ που ευνοεί επιδιώξεις εκτός ΠΑΣΟΚ. «Δυστυχώς κάποιοι στις πιο κρίσιμες ώρες, διαχειρίζονται την εικόνα της παράταξης με παιγνίδια ανώνυμων διαρροών», λέει, αντιπαραβάλλοντας τη δική τους θέση. «Εμείς, θα επιμείνουμε στη θεσμική λειτουργία και δεν θα μας παρασύρει κανένας στο “ανταλλακτήριο” των παραπολιτικών στηλών και στο “πλυντήριο” της παραπολιτικής», σημειώνει. «Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε την παράταξη και όχι να την “διαπραγματευτούμε” όπως φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν, προκειμένου να βρουν σανίδα πολιτικής επιβίωσης». Κατόπιν τούτου, ζητά να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, αλλιώς «η ευθύνη για τις εξελίξεις θα τους ανήκει εξ ολοκλήρου».

Τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι σοβαρές αποφάσεις για την πορεία του κόμματος δεν έκρυψε και έτερη πρώην υπουργός, η Κατερίνα Μπατζελή. «Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεδριάσει για να συζητήσει και να αποφασίσει... Αντ’ αυτού ενημερωνόμαστε από την Γραμματεία του Οργανωτικού ότι υποστηρίζουμε τους "58" ή για άλλα ζητήματα πολιτικής εμβέλειας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι παρά τη διαβεβαίωση που είχαν τα μέλη της ΚΠΕ ότι αυτή θα συνεδρίαζε στις 14 Δεκεμβρίου, δηλαδή …σήμερα (!), αυτό δεν έγινε για ακόμα μία φορά και τώρα παίρνει αναβολή για τις 21 και 22 Δεκεμβρίου «και αν…», όπως λέει. «Ας κοιτάξουν την ουσία και ας αφήσουν τα "παπαγαλάκια" να τιτιβίζουν ότι αυτοί που αντιδρούν είναι του Γ.Παπανδρέου», λέει προχωρώντας σε ευθεία επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Αν υπάρχει κόμμα αυτή την στιγμή και το έχει "κάποιος", οφείλεται σε ορισμένους που αγωνιούν για τον κοινωνικό χώρο μιας μεγάλης παράταξης. Αν κάποιοι δεν αγωνιούν αλλά το χρησιμοποιούν ας επιλέξουν την ειρηνική έξοδό τους...», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.