ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 6 οι τραυματίες

Αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε παραγκούπολη στην Κένυα

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στην Κένυα από τον εκτροχιασμό μιας αμαξοστοιχίας, η οποία έπεσε πάνω σε μια παραγκούπολη του Ναϊρόμπι.

Αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε παραγκούπολη στην Κένυα

«Έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο» δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Κενιάτης υπουργός Μεταφορών Μάικλ Καμάου, ο οποίος έφθασε επιτόπου.

«Διασώσαμε έξι ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους φώναζαν κάτω από τα συντρίμμια όπου ήταν παγιδευμένοι και δεν μπορούσαν να κουνηθούν, αλλά καταφέραμε να τους βγάλουμε και να τους βοηθήσουμε», επιβεβαίωσε ο Τζόνσον Μάινα της Πυροσβεστικής.

Κάτοικοι επισήμαναν πως ο αριθμός των θυμάτων ήταν ίσως λιγότερο αυξημένος απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά επειδή πολλοί άνθρωποι των οποίων τα καταλύματα καταστράφηκαν, δεν ήταν στα σπίτια τους όταν σημειώθηκε το ατύχημα, καθώς είχαν φύγει για να πάνε είτε στην εκκλησία λόγω των γιορτών είτε στα χωριά από τα οποία κατάγονται.

«Εξαιτίας της εορταστικής περιόδου και της ώρας, πολλοί δεν βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. «Αρχικά εκφράζονταν φόβοι ότι πολλοί θα ήταν παγιδευμένοι κάτω από το τρένο, αλλά ως τώρα δεν έχουμε καμιά πληροφορία για αγνοούμενους».

Περίπου 250.000 άνθρωποι συνωστίζονται στην παραγκούπολη Κιμπέρα, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση που μελέτησε τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, η κυβέρνηση έχει από καιρό προειδοποιήσει τους κατοίκους της Κιμπέρα ότι είναι επικίνδυνο να κατασκευάζουν καταλύματα δίπλα στις γραμμές του τρένου που περνούν μέσα από την παραγκούπολη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.