ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικό σχέδιο

Αποτεφρώθηκαν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα

Τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης 30 ημερών για τη διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, που εναποτέθηκαν στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Αποτεφρώθηκαν επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα

Ήδη από τις 25 Δεκεμβρίου, μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από το υπουργείο Υγείας, έχει διαμορφωθεί στον ΧΥΤΑ ειδικός χώρος όπου οδηγούνται τα συσσωρευμένα απορρίμματα των νοσοκομείων και γίνεται έλεγχος και διαχωρισμός των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Για τη μεταφορά των νοσοκομειακών απορριμμάτων οι δήμοι ζητούν βεβαίωση από τα νοσοκομεία για την ποιότητά τους. Τα απορριμματοφόρα πρέπει να συνοδεύουν δύο υπάλληλοι της Επιτροπής Διαχείρισης των νοσοκομείων μέχρι τον ειδικό χώρο απόθεσης στον ΧΥΤΑ και τον πρώτο έλεγχο.

Την εβδομάδα που πέρασε, και εφαρμόσθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, στον ειδικό χώρο του ΧΥΤΑ οδηγήθηκαν 120 τόνοι που διαχωρίστηκαν. Στον αποτεφρωτήρα κατέληξαν 20 τόνοι, δηλαδή το 16,5% ήταν επικίνδυνα απόβλητα. Μεταφέρθηκαν απορρίμματα από 15 Δημόσια Νοσοκομεία, από 10 ιδιωτικά νοσοκομεία και 4 Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Όπως σημειώνεται από τον ΕΔΣΝΑ, κατά τη μεταβατική περίοδο του ενός μηνός τα νοσοκομεία της Αττικής θα πρέπει να προσαρμοσθούν στις συνθήκες εφαρμογής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τα επικίνδυνα απόβλητα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.