ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στήριξη από Βενιζέλο, άρνηση από Κουβέλη

Αύριο το επίσημο ξεκίνημα της «Ελιάς»

Εφαλτήριο για την επίσημη ανακοίνωση της «Ελιάς», που φιλοδοξεί να συστεγάσει όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα της Κεντροαριστεράς, χαρακτηρίζει η κίνηση των «58» την αυριανή πρώτη ανοιχτή εκδήλωσή της στην Αθήνα.

Αύριο το επίσημο ξεκίνημα της «Ελιάς»

Ωστόσο παρά τη στήριξη που έχει από τον κ. Βενιζέλο, αρκετοί πρώην και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μοιάζουν να έχουν πειστεί για την επιτυχή προοπτική της, ενώ στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαφωνούν πλήρως με την επιλογή του Φώτη Κουβέλη να αρνηθεί ακόμη και τον διάλογο με τους «58».

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 μ.μ. στο θέατρο Ακροπόλ και την Ιδρυτική Συνέλευση των «58», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους,  θα αναγγείλει ο κ. Γιάννης Βούλγαρης.

Τα στελέχη της πρωτοβουλίας αναμένεται να επισημάνουν ότι δεν πρόκειται για τη συγκρότηση ενός ακόμη κόμματος, αλλά για την κορύφωση μιας ανοιχτής πρόσκλησης που έχουν ήδη απευθύνει σε όλα τα κόμματα, τις κινήσεις και τα πρόσωπα της Κεντροαριστεράς να κατέλθουν από κοινού στις ευρωεκλογές στο πρότυπο της Ιταλικής Ελιάς, δηλαδή χωρίς να στερούνται της πολιτικής αυτονομίας τους.

Η επιτυχία του εγχειρήματος ωστόσο, παραμένει αμφίβολη, καθώς η ΔΗΜΑΡ έχει απορρίψει ήδη κάθε ενδεχόμενο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση, ενώ και στο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν την πρωτοβουλία με επιφύλαξη.

Εκ των πρώην εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ, την κίνηση στηρίζουν ο Ν. Χριστοδουλάκης και ο Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος φέρεται και ως ο επικρατέστερος να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.