ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις εργατών με την αστυνομία

Βίαια επεισόδια στη Σιγκαπούρη

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετά αυτοκίνητα της αστυνομίας κάηκαν στα βίαια επεισόδια που συνέβησαν χθες βράδυ στη Σιγκαπούρη όταν αλλοδαποί εργάτες συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Πρόκειται για την πρώτη έξαρση βίας από το 1969.

Βίαια επεισόδια στη Σιγκαπούρη

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ταραχές ξεκίνησαν μετά το θάνατο ενός Ινδού, τον οποίο παρέσυρε λεωφορείο στην περιοχή Little India, όπου χιλιάδες εργάτες από την νοτιοανατολική Ασία τις Κυριακές απολαμβάνουν την ημέρα της ανάπαυσής τους, μερικές φορές κάνοντας κατάχρηση αλκοόλ.

Μετά το τραγικό γεγονός περίπου 400 άνθρωποι επιτέθηκαν σε λεωφορεία, καθώς και σε αυτοκίνητα της αστυνομίας. Μεταξύ των τραυματιών είναι δέκα αστυνομικοί, τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο κάηκαν ενώ 27 εργάτες από τη νοτιοανατολική Ασίας συνελήφθησαν.

Οι εικόνες από τις πρώτες ταραχές φυλετικής βίας από τις αρχές του 1969, συγκλόνισαν τον πληθυσμό της πόλης-κράτους, μιας εξαιρετικά «αδιατάρακτης» πόλης όπου συνήθως επικρατεί απόλυτη τάξη. «Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι και να επιβληθεί η πλήρης ισχύς του νόμου»δήλωσε ο πρωθυπουργός Λι Σιέν Λονγκ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.