ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη του πρώην υπουργού

Γιαννίτσης: «Μεγάλο τμήμα των πολιτικών δυνάμεων λειτουργούν με δεδομένα παρελθόντος»

Ο Τάσος Γιαννίτσης δηλώνει πως ακόμα και αν η «κίνηση των 58» δεν πείσει τους πολίτες, θα εμφανιστούν νέες δυνάμεις που θα σταθούν νηφάλιες απέναντι στην πραγματικότητα, ενώ αφήνει αιχμές για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος.

Γιαννίτσης: «Μεγάλο τμήμα των πολιτικών δυνάμεων λειτουργούν με δεδομένα παρελθόντος»

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι η βελτίωση της χώρας δεν έχει σχέση με τη διαπραγμάτευση και τα μνημόνια, αλλά με την απόφαση των Ελλήνων να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά για να εκσυγχρονιστεί η Ελλάδα.

Ερωτηθείς για την «κίνηση των 58» σημειώνει ότι «όταν άφωνοι παρακολουθούμε το θέαμα προσώπων που δεν έχουν καταλάβει και δεν έχουν να προτείνουν τίποτα και το μόνο που ξέρουν είναι να διχάζουν, μια πρωτοβουλία που επιδιώκει να ρίξει τα τείχη της ασφυξίας της κοινωνίας είναι θετική. Αν η κίνηση αυτή πείσει, η χώρα θα ωφεληθεί».
Σε περίπτωση αποτυχίας ο κ.Γιαννίτσης εμφανίζεται βέβαιος ότι θα υπάρξει νέα προσπάθεια από άλλους καθώς «είναι ιστορικά αναπόφευκτο να εκφραστούν πολιτικά κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν να παραμείνουν κριτικά νηφάλιες απέναντι στην πραγματικότητα που τους προσφέρεται.»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν σήμερα πρόσωπα που μπορούν να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή, ο κ. Γιαννίτσης εκτιμά ότι ευρύτατο τμήμα δυνάμεων λειτουργεί σαν να είμαστε ακόμα στο παρελθόν. «Εμείς όμως, ως πολίτες, μπορούμε και οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν. Αν, επιπλέον, απομακρυνθούμε από τον καθρέφτη μας , θα δούμε ότι βρίσκονται πολλοί για μια νέα αρχή.»

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. GiorgosAsk 18:52 14/12/2013

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΕΛΟΝ Ο ΑΓΡΙΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΦΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.