ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Προτείνει στους «58» να γίνουν κόμμα

Διάλυση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ζητεί η Διαμαντοπούλου

Τη μετεξέλιξη της «Κίνησης των 58» σε νέο κόμμα, με διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ζητεί η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Διάλυση ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ζητεί η Διαμαντοπούλου

Σε συνέντευξή της στο real.gr η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι οι πολίτες που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι, ζητούν ένα νέο φορέα που θα μιλήσει καθαρά για το πρόβλημα της χώρας και θα παρουσιάσει μια αξιόπιστη πρόταση για την ανόρθωσή της.

Μάλιστα, εκτιμά πως το νέο δεν μπορεί να προκύψει από το απλό άθροισμα των παλιών και φθαρμένων δομών, και υποστηρίζει ότι το εγχείρημα της «κίνησης των 58» πρέπει να μετεξελιχθεί θέτοντας με καθαρό τρόπο το διακύβευμα του νέου κόμματος προς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και επ΄ αυτού να κληθούν να τοποθετηθούν όλοι, και κυρίως βεβαίως οι δύο αρχηγοί.

Η πρώην υπουργός εκτιμά ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι στη χώρα συντελείται ένα παραγωγικό έγκλημα αφού απουσιάζουν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες σε συνδυασμό με πολιτικές υποστήριξης των φτωχών και των αδύναμων θα μπορούσαν να αλλάξουν εκ βάθρων τη χώρα.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως ως Ελληνίδα αισθάνεται εθνική προσβολή για τον τρόπο που συμπεριφέρεται η τρόικα και τον τρόπο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μαζί της.

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου:

Ο νέος πόλος που θα δημιουργηθεί δεν πρέπει να θεωρηθεί κυβερνητικό συμπλήρωμα είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει ευκαιριοθηρικό μόρφωμα μιας εκλογικής αναμέτρησης.

Να λειτουργήσει ως καταλύτης για την εκ βάθρων ανανέωση του πολιτικού συστήματος.

Ένας νέος πολιτικός σχηματισμός θα έχει ελπίδα επιτυχίας, μόνο αν παρουσιάσει σαφές σχέδιο για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με έντιμο λόγο και κοινή λογική.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. κατά το ήμισυ θα το κάνει πράξη η κοινωνία, και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα διαλυθούν. Τώρα κόμμα με 4008 φίλους μετά από σχεδόν 2 μήνες δεν έχει καμμιά ελπίδα, Το ΚΚΕ μ-λ περισσότερους έχει.

    • maria 14:23 05/12/2013

      μόνο με αυτοδιάλυση και με εξορισμό Βενιζέλου μπορεί η νέα κίνηση να έχει νόημα.
      το νέο θα δημιουργήσει δυναμική παραπάνω προφανώς από 4000 μέλη. αλλά αυτό χρειάζεται να βγάλουν από πάνω τη ρετσινιά βενιζελοπασοκ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.