ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία

Διαμαρτυρία Ινδιάνου που έμεινε 26 ώρες πάνω σε δέντρο

Διαμαρτυρόταν για την κατεδάφιση ενός Μουσείου κοντά στο στάδιο Μαρακανά.

Διαμαρτυρία Ινδιάνου που έμεινε 26 ώρες πάνω σε δέντρο

Αφού έμεινε σκαρφαλωμένος επί 26 ώρες σε ένα δέντρο κοντά στο πρώην Μουσείο των Ινδιάνων στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ο αρχηγός των Ινδιάνων Γκουατζατζάρα της Βραζιλίας πείστηκε τελικά να κατέβει, με τη βοήθεια των πυροσβεστών και να τερματίσει τη διαμαρτυρία του.

Ο Ζε Γκουατζατζάρα ήταν μεταξύ των διαδηλωτών που είχαν εισβάλει το Σάββατο στο Μουσείο, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη κατεδάφιση ορισμένων κτιρίων κοντά στο φημισμένο γήπεδο Μαρακανά. Όταν οι αστυνομικοί εκκένωσαν το Μουσείο και συνέλαβαν ορισμένους από τους καταληψίες, ο Ζε πρόλαβε να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο και αρνιόταν πεισματικά να κατέβει.

Οι πυροσβέστες, που είχαν προσπαθήσει μάταια να τον κατεβάσουν από το δέντρο, τον μετέφεραν αρχικά σε νοσοκομείο και κατόπιν σε ένα αστυνομικό τμήμα όπου ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.

Τη νύχτα περίπου 50 ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον 54χρονο ιθαγενή, τραγουδώντας κάτω από το δέντρο όπου είχε φωλιάσει εκείνος. Του έδιναν φαγητό και νερό χρησιμοποιώντας ένα σκοινί.

Στις εργασίες ανακαίνισης του Μαρακανά ενόψει του Μουντιάλ και των Ολυμπιακών Αγώνων προβλεπόταν μεταξύ άλλων η κατεδάφιση του Μουσείο και ενός σχολείου για την κατασκευή πάρκινγκ και εμπορικών κέντρων. Όμως κατόπιν πιέσεων από ακτιβιστές Ινδιάνους της Βραζιλίας, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το κτίριο του Μουσείου και να ανακαινιστεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.