ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση Χρυσοχοΐδη

Εκτός κινητικότητας οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την παρουσίαση του ψηφιακού ταχυδρομείου.

Εκτός κινητικότητας οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Ο υπουργός Μεταφορών αφού εξήρε την προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων των ΕΛΤΑ για την εξυγίανση της εταιρείας, υποστήριξε πως τα «ΕΛΤΑ θα απογειωθούν».

«Τα ΕΛΤΑ βούλιαξαν κι αυτά μέσα στην ακινησία που μας διέκρινε τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα όμως αισθάνομαι ικανοποιημένος και υπερήφανος γιατί τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι έχουν κάνει πολλά και σημαντικά βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, τόνισε πως αυτό δεν αφορά το άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ και διευθύνων σύμβουλος Κωστής Μελαχρινός, παρουσιάζοντας τη μετάβαση από το φυσικό στο ψηφιακό Ταχυδρομείο, σημείωσε ότι μέσω της τεχνολογικής παρέμβασης τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον. «Έχει σημασία», τόνισε ο κ. Μελαχροινός, «ότι η μετάβαση δεν είναι ξεκομμένη από το σύνολο της λειτουργίας των ΕΛΤΑ καθώς αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών τους. Με το ψηφιακό γραμματόσημο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία απευθύνονται στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζουν την ποιότητα και ενισχύουν την αξιοπιστία των υπηρεσιών τους».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο καθεστώς ανταγωνισμού που διέπει πλέον τη λειτουργία των ΕΛΤΑ μετά την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, και τόνισε ότι η μετάβαση δεν είναι εύκολη, αλλά τα ΕΛΤΑ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων.

Στη νέα σειρά γραμματοσήμων που παρουσιάστηκε με τίτλο «Από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο», απεικονίζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό γραμματόσημο γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC).

Σκανάροντας το γραμματόσημο της κλάσης 0,72 ευρώ, ο πολίτης συνδέεται με το εταιρικό site των ΕΛΤΑ κι έχοντας στο κινητό τηλέφωνο όλες τις πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Διευθύνσεις καταστημάτων, ωράριο λειτουργίας και παροχή υπηρεσιών e-shop.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.