ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά και Ραφήνα

Κύμα παγωνιάς με βοριάδες και κάθετη πτώση του υδραργύρου

Βόρειοι άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (με υψόμετρο 200 με 300 μετρά) θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Κύμα παγωνιάς με βοριάδες και κάθετη πτώση του υδραργύρου

Συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή αναφέρει ότι για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Δεν γίνονται τα δρομολόγια για Πόρο, Υδρα, Σπέτσες. Η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο και Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Ανοιχτό είναι το Ρίο-Αντίριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πορθμεία της χώρας αλλά και με τα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για όλη την επικράτεια:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις. Βροχή η χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά αρχικά της κεντρικής Μακεδονίας και από τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -4 (μείον 4) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200 με 300 μετρά). Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ. Θερμοκρασία: από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο κατά περιόδους. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια κυρίως τις βραδινές ώρες Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 οι όποιοι από το απόγευμα στα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν αλλά στα νότια θα φτάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μετρά). Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά του νομού, οπού είναι πιθανό να σημειωθεί βροχή η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφορ και το θερμόμετρο θα δείξει από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.