ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ολλανδία

Οι ιερόδουλες ζητούν δικαιώματα...ποδοσφαιριστών

Να επωφεληθούν από ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης παρόμοιο με αυτό των ποδοσφαιριστών ζητούν οι ιερόδουλες της Ολλανδίας.

Οι ιερόδουλες ζητούν δικαιώματα...ποδοσφαιριστών

Όπως αναφέρουν και οι δύο κατηγορίες επαγγελματιών εξασκούν μία «δύσκολη» σωματικά εργασία.

«Οι ποδοσφαιριστές και οι ιερόδουλες ασκούν μια δύσκολη σωματική εργασία και δεν μπορούν να συνεχίζουν αυτή τη δουλειά για όλη τους τη ζωή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Βιλ Ποστ, η δικηγόρος της εταιρείας που θέλει να εκμεταλλευτεί τις «βιτρίνες» της Ουτρέχτης.

«Οι άνδρες προτιμούν τις νεαρές γυναίκες. Κάποια στιγμή οι ιερόδουλες φτάνουν σε ηλικία που δεν έχουν πλέον δουλειά», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για αυτές να αποταμιεύουν χρήματα για τα γεράματά τους.

Η δικηγόρος ζήτησε από την εφορία να χορηγήσει στις ιερόδουλες τα ίδια φορολογικά δικαιώματα με αυτά των ποδοσφαιριστών: να μπορούν να αποταμιεύουν έως και 5.000 ευρώ μηνιαίως, αφορολόγητα, για τη σύνταξή τους.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ολλανδία από το 2000, όπως επίσης και η μαστροπεία – εκτός αν οι προαγωγοί εξαναγκάζουν τις γυναίκες να εκδίδονται παρά τη θέλησή τους. Οι ιερόδουλες που εργάζονται σε οίκους ανοχής είναι μισθωτές, έχουν συμβάσεις εργασίας, κοινωνική κάλυψη, δικαιούνται επίδομα ανεργίας και κρατική σύνταξη η οποία πάντως είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.