ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη

Στάσεις εργασίας των αρχαιολόγων

Στάσεις εργασίας για αύριο Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και συγκεντρώσεις στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας στις 12.30 και τις δύο ημέρες, με πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την Τετάρτη, κήρυξε ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων των Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ.

Στάσεις εργασίας των αρχαιολόγων

«Πρόσφατα, ελεγκτές του Σώματος Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που υπάγεται στο ΥΔΜΗΔ και δεν είναι "Ανεξάρτητη Αρχή" ήρθαν στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με εντολή να ελέγξουν "τη διαδικασία υπαγωγής στο ΠΔ 164/2004" (ΠΔ Παυλόπουλου) όλων των συναδέλφων ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) όλων των κλάδων για όλο το υπουργείο και τα νομικά πρόσωπα που αυτό εποπτεύει. Με πρόσχημα επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις συναδέλφων, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, αποφάσισε να γενικεύσει τον έλεγχο, να ελέγξει συνολικά τη διαδικασία, δηλ. όλους τους φακέλους των 2.700 περίπου συναδέλφων, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε ΙΔΑΧ με τη διαδικασία του ΠΔ 164/2004» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση γίνεται γίνεται λόγος για «πολιτική απόφαση που επιχειρεί να θέσει σε μία ιδιότυπη "εργασιακή ομηρία" το 45% των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ» ενέργεια που «στοχοποιεί στο σύνολό τους τους ΙΔΑΧ εργαζόμενους, τελικά το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς είναι σαφές ότι αντιμετωπίζεται γενικευτικά ως "χώρος παρατυπιών" ενώ μπαίνει στο στόχαστρο το 45% των υπαλλήλων του».

Στις στάσεις εργασίες συμμετέχει και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.