ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισής τους

Στη φυλακή παραμένουν οι «γονείς» της μικρής Μαρίας

Στη φυλακή παραμένουν οι «γονείς» της μικρής Μαρίας

Απορρίφθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας η προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισής τους μετά την εντοπισμό των βιολογικών της γονέων.

Σύμφωνα με τα εκ του νόμου ισχύοντα οι δυο Ρομά έχουν δικαίωμα να υποβάλουν εκ νέου το αίτημα μετά την πάροδο ενός διμήνου αλλά στο μεταξύ έχει οριστεί δικαστήριο για τις αρχές Ιανουαρίου –το οποίο επίσης είχε προ ημερών αναβληθεί- προκειμένου να αποφασίσει επί του αιτήματος που έχει υποβάλει η γυναίκα που εμφανιζόταν ως «μητέρα» της Μαρίας, για νόμιμη υιοθεσία της.

Την αναβολή είχαν ζητήσει οι δικηγόροι της γυναίκας επειδή με τον σύζυγό της ήταν προφυλακισμένοι, αναμένοντας την απόφαση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο αίτημα περί αποφυλάκισης. Με την τροπή που πήραν όμως σήμερα τα πράγματα η αθίγγανη θα εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένη και τον Ιανουάριο. Κατά πληροφορίες πάντως οι συνήγοροί της προτίθενται να ζητήσουν να μετατραπεί η προφυλάκιση με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.