ΕΛΛΑΔΑ

Προς τις ευπαθείς ομάδες

Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Το υπουργείο Υγείας προχωρά σε συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εξαιτίας της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Επίσης αναφέρει ότι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών ζητείται να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα. «Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνει τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Πνίγεται» στην αιθαλομίχλη η Αθήνα

Στα 102 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα μετρήθηκαν τα αιωρούμενα σωματίδια στον σταθμό μέτρησης στο Μαρούσι το Σάββατο σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στην Αριστοτέλους τα αιωρούμενα σωματίδια έφτασαν τα 101 ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ στη Λυκόβρυση μετρήθηκαν λίγο πάνω από τα 90. Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν τις μέσες τιμές που διαμορφώθηκαν ολόκληρο το χθεσινό 24ωρο. Με απλά λόγια, το βράδυ οπότε και το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο οι τιμές των μικροσωματιδίων εκτιμάται ότι ήταν πολύ μεγαλύτερες από τον καταγεγραμμένο μέσο όρο.
Σύμφωνα με τα όρια που έχουν τεθεί, ο πρώτος συναγερμός ενεργοποιείται όταν οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπεράσουν τα 100 μικρογραμμάρια και ο κόκκινος συναγερμός «χτυπά» όταν τα μικροσωματίδια υπερβούν τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος εκτιμούν ότι σήμερα δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαιτέρως οι καιρικές συνθήκες σε σχέση με το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.