ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε σινεμά;

Όταν ο ...λύκος φυλάει την Wall Street

Το μενού της χριστουγεννιάτικης κινηματογραφική εβδομάδας επιφυλάσσει τον «Λύκο της Wall Street» του Μάρτιν Σκορτσέζε, μια ταινία αντάξια της φήμης του σκηνοθέτη της με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όταν ο ...λύκος φυλάει την Wall Street

O Λύκος της Wall Street (The Wolf Of Wall Street)

Του Μάρτιν Σκορτσέζε. Διάρκεια: 179'. Με τους Λεονάρντο Ντι Kάπριο, Τζόνα Χιλ, Μάθιου Μακόναχι, Τζον Φαβρό, Κάιλ Τσάντλερ, Ζαν Ντιζαρντέν, Πι Τζέι Μπερν, Κένεθ Τσόι, Ρομπ Ράινερ, Σπάικ Τζονζ

Η ιστορία ενός 25χρονου χρηματιστή από το Κουινς του Λονγκ Άιλαντ ο οποίος εξέτισε 22 μήνες στη φυλακή επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί σε μια υπόθεση μαζικής εξαπάτησης ανυποψίαστων μετόχων το 1990. Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, έγινε πρωτοσέλιδο λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς που επιχείρησε στη Wall Street εμπλέκοντας στις βρώμικες δραστηριότητες του τον νόμιμο τραπεζικό κόσμο, επιτρέποντας παράλληλα και τη διείσδυσης της μαφίας.

Ιδιαίτερα λεπτομερές και πειστικό πορτρέτο για την άνοδο και τη πτώση ενός «τα- θέλω -όλα-τώρα », ματαιόδοξου χρηματιστή, τη σχέση του με τα χρήματα, το σεξ, τα ναρκωτικά καθώς και τις επιδόσεις του στα βρώμικα χρηματιστηριακά κόλπα. Ταυτόχρονα η ταινία σχολιάζει το μανιακό παραλήρημα της κερδοσκοπίας, του κυνισμού και της ξεδιάντροπης διαφθοράς στο χρηματοπιστωτικό ναό της Wall Street.

Βασισμένος στην αυτοβιογραφία του απατεώνα- χρηματιστή, που περισσότερο από «λύκο» θυμίζει ύαινα, και ακολουθώντας ένα τολμηρό σενάριο ο Σκορτσέζε συνθέτει επιδέξια μια πλοκή που μετατρέπει ένα συμβάν σύγχρονου αμοραλισμού σε επική φάρσα, θυμίζοντάς πόσο διασκεδαστικός, παιχνιδιάρικος και πολιτισμικά εύστοχος μπορεί να γίνει όταν έχει κέφια να διηγηθεί την ιστορία ενός παλιάνθρωπου.

Η Κρυφή Ζωή του Γουόλτερ Μίτι (The Secret Life of Walter Mitty)

Του Μπεν Στίλερ. Διάρκεια:125'. Με τους Μπεν Στίλερ, Κρίστεν Γουίγκ, Σον Πεν, Άνταμ Σκοτ, Κάθριν Χαν, Σίρλεϊ Μακλέιν, Πάτον Όσβαλτ

Ο Γουόλτερ Μίτι είναι ένας μοντέρνος ονειροπόλος και παράλληλα ένας διευθυντής περιοδικού φωτογραφίας που δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να ονειρεύεται κάθε μέρα, μέχρι που ξεκινά μια αληθινή περιπέτεια όταν ένα αρνητικό φιλμ χάνεται.

Όσοι πρόθυμοι επιθυμούν να συντονιστούν στο μείγμα σουρεαλιστικής φαντασίας, εσωστρεφούς ονειροπόλησης και αστείας κωμωδίας σίγουρα θα ανταμειφθούν. Όσοι ψαγμένοι θέλουν βαθύτερο μήνυμα και κεντρικό νόημα θα απογοητευθούν από μια ανούσια και ναρκισσιστική δικαιολογία για τη πλουσιοπάροχη χρήση ειδικών εφέ.

Ρενουάρ (Renoir)

Του Ζιλ Μπουρντό. Διάρκεια: 111'. Με τους Μισέλ Μπουκέ, Κρίστα Τερέ

Κυανή Ακτή, 1915. Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Πιερ-Ογκούστ Ρενουάρ προσπαθεί στην ηλικία των 74 ετών να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του, τους πόνους από τα αρθριτικά του λόγω προχωρημένης ηλικίας και τον τραυματισμό του γιου του Ζαν, μετέπειτα λαμπρού σκηνοθέτη ταινιών. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται στη ζωή του γέρου ιμπρεσιονιστή μία νέα κοπέλα που του δίνει και πάλι ενέργεια και διάθεση για δημιουργία καθώς την χρησιμοποιεί ως μοντέλο του

Το φωτεινό, ζεστό φως του ήλιου της Μεσογείου ρίχνει μια χρυσή λάμψη πάνω σε μια αργόσυρτη ταινία αβίαστης ομορφιάς , πλούσιων χρωμάτων και στυλ για τις χαλαρές ημέρες, άγρυπνες νύχτες και ώριμος στιγμές ενός μεγάλου καλλιτέχνη , λίγο πριν εγκαταλείψει τους καμβάδες για την αιωνιότητα

47 Ronin

Του Καρλ Έρικ Ρινς. Διάρκεια: 118'. Με τους Κιάνου Ριβς, Ρίνκο Κικούτσι, Χιρογιούκι Σανάντα, Ταντανόμπου Ασάνο, Κο Σιμπασάκι

Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους. Ο Κάι είναι ο συμπολεμιστής τους, που θα τον αμφισβητήσουν, ειδικά όταν ερωτευτεί την Μίκα, την κόρη του αφέντη τους.

Θα μπορούσε να είναι μια κομψή αφήγηση μιας από τις διαχρονικές ιστορίες της Ιαπωνικής παράδοσης του 18ου αιώνα που αναφέρεται στους θρύλους αυτοθυσίας και εκδίκησης των 47 σαμουράι που στερούνται τον αρχηγό τους. Δυστυχώς είναι ένα κακότεχνο συνονθύλευμα καταιγιστικής δράσης, μεταξύ άλλων και εναντίον υπερφυσικών όντων, που λειτουργεί ως εφαλτήριο για την αξιοποίηση εφετζίδικων τεχνολογικών εφαρμογών.

Justin Bieber's Believe

Του Tζον Μ. Τσου. Διάρκεια: 92'. Με τους Τζάστιν Μπίμπερ, Σκούτερ Μπράουν, Άσερ Ρέιμοντ, Τζον Μ. Τσου, Τζέρεμι Μπίμπερ, Πάτι Μαλέτ, Ράιαν Γκουντ, Μάικ Πόσνερ, Ρόντνει Τζέρκινς

Μετά τη ταινία «Never Say Never», ο δημοφιλής 19χρονος Καναδός τραγουδιστής παρουσιάζει μια νέα ταινία για τη ζωή του παρουσιάζοντας στιγμιότυπα της σκηνικής παρουσίας του κατά την τελευταία περιοδεία του στην Αμερική, διανθισμένες με προσωπικές στιγμές στα παρασκήνια καθώς και συνεντεύξεις από άτομα που βρίσκονται κοντά του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.